Savez za Srbiju: Dan stida umesto jubileja škole

.

LESKOVAC

          Povodom 165 godina od osnivanja škole „Josif Kostić“ danas se održava svečana akademija; razloga za slavlje bi možda i bilo ali pod određenim uslovima: da je rekonstrukcija škole završena na vreme i da su deca ušla u nove učionice, Saopštio je danas Savez za Srbiju iz Leskovca..

” Nažalost, ništa se od toga nije desilo, tako da je lokalna vlast uspela da jedan lep jubilej pretvori u Dan stida svih građana Leskovca! Umesto rekonstruisane škole, građanima Leskovca se nude prazne priče, lažne makete i svečani jubileji škole koja ne radi!

            Zato Savez za Srbiju traži od gradonačelnika Gorana Cvetanovića i SNS-a odgovore na sledeća pitanja:

1.    Zašto se škola rekonstruiše već drugu godinu, kada je planirano da se celokupna rekonstrukcija obavi za 100 dana? Da li su to maniri SNS-a zvani „brže, jače,bolje“ ili je to „budućnost Srbije“ na delu?

2.    Zašto je prvobitna procena troškova rekonstrukcije preko noći porasla sa dvadesetak miliona najpre na 46 miliona, potom na 69miliona, da bi danas dostigla neverovatnih 112 miliona dinara ili oko milion evra? Zna li gradonačelnik i znaju li njegovi „naučnici“ da se za te pare mogu da se izgrade 3 ( i slovima: tri) potpuno nove škole?

3.    Ko je dao gradonačelniku i njegovim nesposobnim saradnicima da skoro dve godine maltretiraju i roditelje i nastavnike i decu, deleći učenike na tri međusobno udaljene lokacije, skraćujući časove i time ozbiljno narušavajući obrazovni proces?

4.    Da li je gradonačelnik Goran Cvetanović zatražio ostavku direktora škole Ilije Đorđevića i, ako nije, kada ima nameru da to uradi? Da li je gradonačelnik zatražio zvaničnu istragu nadležnih organa u smislu utvrđivanja materijalne i krivične odgovornosti svih učesnika u ovoj aferi?

GRAĐANI LESKOVCA ČEKAJU ODGOVORE! ” navodi se u saopštenju koje u celini prenosimo.

Prati
Obavesti me o
guest

4 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Zbrinuti roditelji
Zbrinuti roditelji
5 godine pre

Poštovani i mi podržavamo smenu direktora,zato što nas je prošle godine lagao na sastancima roditelja da će škola biti gotova do polugodišta.Mišljenja smo da je na tim sastancima želeo samo sebe da afirmiše.Kako se priča po gradu,sam rejting u školi mu je na pozitivnoj nuli,zato što pre adio u interesu nas roditelja i đaka.

Nikola M.
Nikola M.
5 godine pre

Poštovani zabrinuti roditelju, a i svi ostali. Igrom slučaja sam malo upućeniji u dešavanja oko rekonstrukcije škole, pa ću iskoristiti priliku da svim zainteresovanima objasnim problematiku i nadam se da će redakcija objaviti moj komentar. Direktor škole je sa svojim timom odradio projekat za dobijanje sredstava za rekonstrukciju škole. (Ne)stručne službe grada su sprovele nabavku za sve škole i objekte koji treba da budu rekonstruisani i posao izrade projekta rekonstrukcije poverile veoma stručnom licu koje je “zaboravilo” da u projekat predvidi i zamenu prekidača i utikača, popunjavanje šupljina i malterisanje rupa nastalih zamenom stolarije sa unutrašnje strane, nivelaciju podova škole stare 115 godina, tako da je u nekim učionicama trebalo raditi nivelaciju par centimetara u nekim par decimetara.Jedini problem koji je nastao neplanirano je puknuta medjuspratna ploča koja je morala da bude rešena. Iste (ne)stručne službe grada Leskovca su sprovele i tender za izvođača radova i za nadzor i za sve ostalo. I sada imamo situaciju da se na odgovornost poziva i proziva čovek koji je obezbedio rekonstrukciju, a oni koji su stvarni krivci bezbrižno sede u svojim foteljama. I zato dragi novinari i Vi direktore Đorđeviću pozovite nadležne organe da polože račune za svoj nerad ili ne znanje.

Дифенс роуд
Дифенс роуд
5 godine pre

Баш тако.Али ово није усамљен случај…Школа из Ваљева нова и неупотребљива за сада.

Neša
Neša
5 godine pre

Škola je bila u veoma lošem stanju, niko se nije usudio da je rekonstruiše i sada kada je neko odlučio da je sredi, u svakom smislu te reči, odmah napadi zašto se kasni. Verovatno je došlo do nekih problema koji nisu bili predviđeni, što u ovom slučaju, sa veoma starim objektom, jeste realnost. A kada bude završena rekonstrukcija škola će sigurno biti neuporedivo bolje mesto za đake. Imaju moju podršku, sve za bolju budućnost dece!