Sastanak UGS Nezavisnost za Jablanički i Pčinjski okrug u Leskovcu

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

LESKOVAC

 

Predsednik Ujedinjenih granskih sindikata (UGS) “Nezavisnost” Zoran Stoiljković rekao je u Leskovcu da je današnji sastanak sa poverenicima ovog sindikata iz Jablaničkog i Pčinjskog okruga organizovan zbog bolje buduće koordinacije aktivnosti.

“Ako hoćete da budete demokratska organizacija onda morate da obidjete svoje članstvo. MI , kada smo izabrani za novo rukovodstvo UGS “Nezavisnost” pre godinu , obećali smo da ćemo biti u svakodnevnoj komunikaciji sa članstvom i sindikalnim povereništvom jer se sindikat ne vodi sedeći u Beogradu i ne baveći se predmetima lokala”, rekao je Stojiljković.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

“Ne možete da se bavite samo visokom politikom a ne znati ono što je realna situacija ljudi. Da bi ste imali realnu platformu morate znati kakva je situacija i u regionima i lokalnim sredinama

Ova partokratska vlast  , što je u Srbiji stvar koja traje decenijama i što je položaj naših vlasti prerma stranim korporativnim investitorima gotovo servilan.

Naše nije da kukamo, naše je da menjamo stanje. A menjaćemo ga onog trenutka kada neko u Leskovcu ili Lebanu shvati da ono što ne funkcioniše treba menjati. Veće zarade, bolji uslovi rada , dostojanstven rad i manje drastične nejednakosti koje su us Srbiji duplo veće od evropskog proseka”, rekao je Stojiljković.

Ljudi će nas vrednovati koliko umemo nešto da promenimo i koliko ulivamo poverenje. Sindikat bez poverenja, bez solidarnosti, organizovanosti i relativno brojnog članstva nema šta da traži, dodao je on.

Mi se vraćamo na jug Srbije, rekao je Stojiljković.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

On i izvršna sekretarka  UGS Nezavisnost Čedanka Andrić razgovarali su danas sa poverenicima o konkretnim problemima sa kojima se oni svakodnevno susreću na svojim radnim mestima.

 

 

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Protiv kobajagi sindikata
Protiv kobajagi sindikata
6 godine pre

Vase je da bar ukazujete na milione problema radnika Koji danas postoje u Srbiji a ne da se pojavljujete uvek se pozivima medija I opravdavate novac (plate, nadohnade ili sta vec). Koji ste vi to slucaju pozitivno resili? Niste vi nikakav sindikat radnika vec saradnici poslodavaca na stetu radnika. Radnika nikad u gorej situaciji nije bio.