SASTANAK REPUBLIKANACA SRBIJE I KOSOVA

BEOGRAD
Na Međunarodni dan ljudskih prava, u Beogradu je održan sastanak između Republikanske stranke Srbije i Kosova.
Republikanska stranka Srbije bila je domaćin ovog zajedničkog sastanka, koja je prema, prema rečima njenog predsednika Nikole Sandulovica , istorijski sastanak za republikanaca dve države na Balkanu, prenose kosovski mediji..

Predsednik Republikanske stranke Nikola Sandullovic zahvalio se Republikancima sa Kosova koji su pozitivno odgovorili na poziv za zajednički sastanak, koji je imao informativni karakter, upoznavanje sa političkim platformama i vizijama ove dve politicke stranke o budućnosti Srbije i Kosova .
Sandulovic, koga albanski mediji označavaju kao bliskog saradnika ubijenog premijera Zorana Đinđića, izjavio je da će, kada dodju na vlast, Republikanaci raditi na podizanju mosta za političku i ekonomsku saradnju između dve susedne zemlje, uz poštovanje suvereniteta i unapredjenje i afirmisanje statusa nacionalne manjine po međunarodnim standardima.
Lideri Republikanske stranke Kosovo, koju su predvodili predsednik Faton Kurti i potpredsednik Selver Dzelili, izrazili su spremnost za saradnje sa Republikanskom strankom Srbije, pozdravljajući uključivanje Albanaca iz Preševskoj Dolini u ovu stranku, kao i pripadnika mađarske , bošnjačke, hrvatske , crnogosrke zajednice

Kurti je posebno ukazao na saradnju izmedju republiknca Kosovo i Srbije, ne isključujući republikance Albanije, kao i sve republikance u drugim zemljama u regiona.
Zamenik predsednika Dzelili Selver rekao je da mu je „drago” da je „konačno Srbija, shvatila novu realnost na Balkanu , kao Republikanska stranka Srbije, koja poštuje suverenitet ove dve zemlje”.
„ Sada je Kosovo nova država na Balkanu i Evropi, dakle, priznajući ovu novu činjenicu, Srbija i njen narod, treba da se izvini narodu Kosova za genocid koji je sprovodio režim Miloševića, nad nevinim ljudima Kosova” , navode mediji na albanskom.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare