ŠANSA BUDUĆIM PREDUZETNICIMA

VRANJE

U organizaciji Evropskog PROGRES-a u zgradi Skupštine grada Vranja održan je informativni sastanak o procesu dodele bespovratnih sredstava mladima za pokretanje biznisa pod nazivom „Tvoja ideja, naša podrška“.

Svrha programa je da omogući smanjenju nezaposlenosti mladih. Zbog toga je

cilj sastanka bio informisanje zainteresovanih o uslovima konkursa, narednim koracima i  šta se od njih očekuje u toku realizacije projekta.

Obraćajući se prisutnima, šef Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj Boban Stanković  je ukazao na značaj ovog projekta koji će mladima omogućiti da ostvare svoje ciljeve, pokažu sposobnosti koje poseduju i prezentuju ideje. On je, takođe, rekao da je Kancelarija otvorena za svaku vrstu inicijative.

„Pored mogućnosti da dođete do sredstava za započinjanje biznisa koje pruža PROGRES, lokalna samouprava je tu da vam omogući veliki broj olakšica za pokretanje posla. To su, pre svega, subvencije za lokalne takse i firmarine, pa sve do dobijanja određenih sredstava za svako novootvoreno radno mesto“, rekao je Stanković.

Na konkurs se mogu javiti nezaposlene osobe od 18 do 30 godina starosti koje se nalaze na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje i imaju prebivalište u jednoj od 34 partnerske opštine koje su uključene u realizacijiu programa Evropski PROGRES.

Projekat će sa 180.000 evra finansirati Evropska unija i Vlada Švajcarske. Biće obuhvaćeno 20 početničkih preduzeća iz oblasti proizvodnje, prehrambene industrije, informacionih tehnologija. Iznos sredstava koji će se dodeljivati po projektu iznosi od 2.500 do 10.000 evra.

Ocenjivanje projekta će se odvijati kroz dve faze.
Prva faza podrazumeva dostavljanje koncepta poslovne ideje, dok će kandidati koji uđu u uži izbor morati da pohađaju program obuke iz preduzetništva. Samo oni koji uspešno završe obuku moći će da konkurišu sa kompletnim predlozima projekta.
Program ima za cilj da ojača lokalu administraciju, stvori povoljnije okruženje za razvoj infrastrukture i privrede, kao i da poboljša sprovođenje politike u oblasti socijalne inkluzije. Aktivnosti na terenu sprovodiće Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare