VUČIĆ: CEO KORIDOR ZAVRŠAVAMO IDUĆE GODINE

GRDELICA

 

Premijer Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će za godinu dana biti završen ceo Koridor 10 kroz Srbiju.

 

On je danas pustio u saobraćaj deonicu  auto-puta na Koridoru 10 od Grabovnice do Grdelice dužine 5,6 kilometara kada je okupljenim gradjanima poručio da auto-putevi dovode nove investiture I najavio tavršetak radova na čitavom Koridoru 10 do naredne  godine u ovo vreme .

 

 

“Auto-put nije nešto što je u džepu, ali on donosi u džep u budućnosti, jer auto-put dovodi nove  fabrike iz Turske, Nemačke, Kanade”, rekao je Vučić  koji je ocenio da  “Auto-put izgleda kao Švajcarska, kao pista.”
On je rekao I da je u svakom trenutku na izgeadnji auto-puta bilo angažovano  400 radnika iz  49 podizvođača iz Srbije.

 

Rekao je još da je ostalo da se završi još  25 kilometara kroz Grdeličku klisuru, još osam kilometara od  Levosoja do Srpske kuće u opštini Bujanovca kao i  238 metara u tunelu Manajle.

„Ostalo nam je da iskopamo još 238 metara u tom tunelu i onda ćemo opet da lupamo šampanjac i da stižemo u Grčku dok si rekao keks”, rekao je Vučić.

On je zahvalio Svetskoj banci za koju je rekao da su joj krediiti „izuzetno povoljni“.

„MI plaćamo te kredite ali su oni najpovoljniji“, rekao je Vučić i dodao  kako je „srećan“ kada  ti izuzetno strogi ljudi kažu da je Srbija na dobrom putu”.

On je najavio da će država raditi na ravnomernom razvoju i ponovio da će  značajnije ulagati u jug Srbije, posebno kroz subvencije za investitore koji  u Jablaničkom, Pčinjskom , Topličkom i Niškom okrugu. Rekao je da će se sve to raditi  kako bi u ove okruge na jugu Srbije  dolazili investitori  i da bi se sprečilo iseljavanje gradjana.

On je  rekao i da se trenutno „Cvetanović (Goran) i Gašić (Bratislav) bore oko jednog  velikog investitora dal će doći u Leskovac ili Kruševac

On je rekao i da je  ekonomska situacija u svim gradovima i opštinama na jugu Srbije loša zbog „pljačkaške privatizacije“.

 

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović poručila je danas da je Koridor 10 odličan primer kako su radile prethodne vlasti i vlade i kako radi aktuelna vlada.

„Koridor 10 se gradi 30 godina. Godinama se radilo i otvaralo deset do 15 kilometara, a ova vlada je samo prošle godine završila blizu 100 kilometara i ove godine će tolike”, rekla je Mihajlović.

Generalni direktor grčke komapnije „Terme” Georgios Perdikaris rekao je da je otvaranjem ove deonice sever zemlje još bliži jugu, na putu ka EU, da su radovi urađeni u roku, te da su zajedničkim naporima prevaziđene sve prepreke.

Vučić i Mihajlović su se pre otvaranja provozali deonicom autobusom sa novinarskim ekipama iz Beograda .

Deonica Grabovnica-Grdelica nalazi se na južnom kraku Koridora 10.

Radove na njoj je  finansirala Svetska banka, a završeni su mesec i po dana ranije, budući da je očekivani rok za završetak radova bio 31. maj ove godine.

Grčka kompanija Terna je sa domaćim podizvođačima gradila i deonicu od Vladičinog Hana do Donjeg Neradovca kod Vranja, dugu 26,3 kilometara, koja je u novembru 2015. puštena u saobraćaj u prisustvu premijera Vučića.

Ugovorena vrednost radova za obe deonice je bila oko 100 miliona evra.

Grdelica Koridor Grdelica Vucic Grdelica Vucic 1 Grdelica Vucic 2 Grdelica Vucic 3 Grdelica Vucic 4 Grdelica Vucic 5 Grdelica Vucic 7 Grdelica Vucic 8 Grdelica Vucic 9 Grdelica Vucic 10 Grdelica Vucic 11 Grdelica Vucic 12 Grdelica Vucic 13 Grdelica Vucic 14 Grdelica Vucic 15

Grdelica Vucuc 6

Vučić i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović provozali su se autobusom sa novinarskim ekipama delom deonice Grabovnica–Grdelica, a pozdravljali su ih okupljeni građani.

Zorana Mihajlović je ocenila je da je Koridor 10 odličan primer kako su radile prethodne vlasti i vlade i kako radi aktuelna vlada.

“Koridor 10 se gradi 30 godina. Godinama se radilo i otvaralo 10-15 kilometara, a ova vlada je samo prošle godine završila blizu 100 kilometara i ove godine će još toliko”, rekla je Mihajlovićeva na otvaranju deonice Grabovnica–Grdelica dužine 5,6 kilometara.

Mihajlovićeva je istakla da su rezultati vlade premijera Vučića izgrađenih 276 mostova u prethodne dve i po godine, i kilometri drugih puteva po Srbiji.

“Nastavićemo da radimo i Srbija će biti premrežena ne samo auto-putevima već i regionalnim, magistralnim i lokalnim putevima”, istakla je Mihajlovićeva.

Dodala je da je Koridor 10 prilika da se uposle domaće firme i kompanije navodeći da je na izvođenju radova na tom projektu radi 49 domaćih kompanija i da je u proseku radilo 425 radnika.

Otvorena deonica Koridora 10 od Grabovnice do Grdelice

Puštanju u saobraćaj prisustvovao je i generalni tehnički direktor “Terne”, koja je izvođač radova, Jorgos Perdikaris i direktor “Koridora Srbije” Dmitar Đurović.

“Na projektu izgradnje ove deonice učestvovali smo kao glavni izvođač radova, i zajedno sa vama uspeli smo da produžimo ruku koja nas spaja – auto-put Beograd–Niš i uspeli smo da prevaziđemo sve prepreke koje su pred nas stavljale priroda i teškoće u tehničkoj izvedbi”, rekao je Perdikaris.

Radovi su finansirani kreditom Svetske banke, a završeni su mesec i po pre ugovorenog roka.

Glavni izvođač radova je grčka kompanija “Terna”, koja je gradila i deonicu Koridora 10 od Vladičinog Hana do Donjeg Neradovca, dužine 26,3 kilometra, koja je u saobraćaj puštena novembra prošle godine.

Vrednost radova za obe deonice je oko 100 miliona evra, a radovi su počeli aprila 2012. godine.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare