Sa Hasanijem o ekologiji

BUJANOVAC

U akciji „Biram koga biram“ Udruženja građana „Srbija u pokretu“ volonterke iz Bujanovca „Heronine“ organizovale su danas u maloj Sali doma kulture sastanak sa narodnim poslanikom Fatmirom Hasanijem.

Tema razgovora bila je ekologija a posebna paznja je posvećena Bujanovačkom jezeru , koji je jedan od simbola ove   opštine i potencijalno turističko mesto ali je ipak sada zapušteno.

“Cilj nam je da se izgradi odnos između poslanika iz Narodne skupštine Republike Srbije i građana. Stoga, za svakog poslanika smo pripremili po jednu temu za koju su građani opštine Bujanovac u anketi rekli da su od velike važnosti za našu zajednicu. Već je održan sastanak I sa narodnim poslanikom Nenadom Mitrovićem sa kojim smo razgovarali o divljim deponijama.  Radeći ankete na terenu kao I online ,  kao problem ove opštine istakli su se rad na crno,visoka stopa nezaposlenosti, psi lutalice,iskorišćavanje dece za prosjačenje I mnoge druge”, rekla je za JUGpress Jovana Ristić , volonterka neformalnog tima “Heroine”.

Narodni poslanik Fatmir Hasani je pozdravio ovu  inicajitivu .

“Što se tiče problema Bujanovačkog jezera to je značajan problem I opština se zalaže da ga I reši. Kao profesor hemije nisam zadovoljan čistoćom jezera ali I mi građani ne čuvamo našu sredinu. Mnogo mogu da urade I nevladine organizacije  a treba raditi I na proširenju svesti građana”, smatra Hasani..

U narednom periodu neformalni lokalni tim će dovoditi narodne poslnike u opštini Bujanovac I sa svakim razgovarati o nekoj temi  koja se istakla kao gorući problem u pomenutoj opštini.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare