Privode se kraju radovi na rekonstrukciji OŠ ,,Vuk Karadžić“

 

VRANJE

Rekonstrukcija OŠ „Vuk Karadžić“ u Vranju, ušla je u završnicu i kraj radova se očekuje 27. juna, izjavio je novinarima gradonačelnik, Slobodan Milenković, nakon obilaska ove obrazovne ustanove.

On je izrazio zadovoljstvo dinamikom i kvalitetom radova.

,,Zahvaljujući Vladi Srbije i Kancelariji za upravljanje javnim ulaganjima najveća osnovna škola na području Vranja dobiće potpuno novo ruho. U rekonstrukciju objekta biće uloženo 55 miliona dinara. Lepo je videti šta se sve radi. Menja se krov, stolarija, podovi, spoljna fasada, tako da će učenici od 1. septembra krenuti u sasvim novu školu koja će im omogućiti bolje uslove za obrazovanje“, rekao je gradonačelnik.
Škola koja ima preko 1.200 đaka dobiće i nov inventar, kazao je direktor Dušan Stevanović.

„Nakon 37 godina objekat se potpuno rekonstruiše, što je veoma značajno. U pregovorima smo sa stranim donatorima da se obnovi inventar, postavi nova veštačka trava na sportskom terenu, kao i novo LED osvetljenje. Sa predstavnicima Vlade Japana razgovarali smo u vezi nabavke 350 klupa i 700 stolica“, rekao je direktor Stevanović.

Veoma je važno što smo ispunili standarde energetske efikasnosti, tako da očekujem da ova škola ostvari znatne uštede“, Izjavio je Saša Cvetković, predstavnik Nadzornog organa.

 

„Prilikom zamene krova postavljena je izolacija od kamene vune debljine 20 centimetara. Očekujemo uštedu u potrošnji energije oko 30 odsto. Metrijale koje smo koristili su prve klase, izuzetno su kvalitetni i radovi su obavljeni po profesionalnim standardima“, rekao je Cvetković.

Pored ove i škole ,,Svetozar Marković“, nameravamo da uz pomoć države, izvršimo i rekonstrukciju svih obrazovnih ustanova, rekao je gradonačelnik Milenković, koji je školu „Vuk Karadžić“ posetio zajedno sa članovima Gradskog veća, Zoricom Jović i Čedomirom Marković.

 

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare