Rotarijanci bi ulagali u obrazovanje, zdravstvo, mlade

NIŠ

U Nišu je juče  boravio prvi čovek Rotari internacionala Ian Rajsli. On je gost Srbije četiri dana a u  Nišu  je razgovarao sa rotarijancima sa juga Srbije o projektima kojima bi se pomoglo lokalnim zajednicama.

“Svake godine predsednik poseti određeni broj država . Ove godine on je odgovorio na naš poziv i danas je naš gost. Upoznajemo ga sa onim što radimo a još više sa tim šta planiramo da radimo. Nadamo se da će nam on pomoći da tokom godine naše planove sprovedemo u delo. Imamo mnogo planova I projekata ali se nadamo da ćemo bar tri od njih uspeti da uz njegovu pomoć realizujemo . Projekti su usmereni na obrazovanje, zdravstvo, odnosno medicinske ustanove  i na mlade.  Moj lični predlog je da svi klubovi u Srbiji urade po jedan projekat u oblasti obrazovanja”, rekao je guverner distrikta Srbije I Crne gore Branislav Ranđelović, Nišlija koji je na ;elo rotarijanaca Srbije i Crne Gore iyabran proteklog vikenda.

Nakon dočeka kod Rotari česme, u Ulici Nikole Pašića, koju su 2013. godine izgradili niški Rotari klubovi, Rajzli I njegova supruga je zajedno sa saradnicima prošetao kroz centar grada do zgrade Univerziteta gde je održan svečani sastanak.

On je u susretu sa niškim I rotarijancima gradova juga i jugoistoka Srbije rekao da ga  interesuje kako Rotari klubovi u Srbiji pomažu lokalnim zajednicama i spreman je da pomogne u daljim projektima.

Rotari je međunarodna organizacija poslovnih i profesionalnih ljudi udruženih širom sveta, u cilju pružanja humanitarne pomoći, podsticanja visokih etičkih standarda u svim profesijama i unapređenje dobre volje i mira u svetu. Organizacija danas okuplja više od 1.200.000 članova u 35.000 klubova širom sveta. U Nišu ima pet rotari klubova.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare