Rešenja o rušenju bespravno izgrađenih objekata

VRANJE

Na teritoriji grada Vranja završen je popis objekata, tako da je građevinska inspekcija počela sa donošenjem rešenja o rušenju bespravno podignutih objekata sa upustvom za legalizaciju, saopštilo je Odeljenje za urbanizam i imovinsko-pravne poslove.

Formirani su predmeti i Odeljenje šalje obaveštenja za njihovu dopunu, kako bi građani dokazali formalne, a kasnije i urbanističke uslove za ozakonjenje svojih objekata.
Potrebno je da građani grada Vranja i gradske opštine Vranjska Banja sa mesnim zajednicama kojima pripadaju učestvuju u postupku legalizacije svojih bespravno izgrađenih ili rekonstruisanih stambenih, pomoćnih i drugih objekata. Na poziv stručne službe građani se moraju odazvati i dostaviti traženu dokumentaciju, navodi se u saopštenju.

Upozoravaju se vlasnici bespravno izgrađenih objekata, da ukoliko ne dostave potrebnu dokumentaciju, sa kojom bi se formirao predmet i donelo pozitivno rešenje, organ nadležan za postupak ozakonjenja će odbaciti predmet.

Nakon toga, biće prosleđen građevinskoj inspekciji, na dalju nadležnost, što znači da će objekat biti srušen u skladu sa Zakonom o ozakonjenju, kaže se u saopštenju Odeljenja za urbanizam i imovinsko-pravne poslove.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare