,,Nameštaj Mladenović” zakupio pogon u Jumku

VRANJE

Ovaj proizvođač nameštaja iz Vranja koji je sa proizvodnjom počeo pre pet godina, kao mala porodična fabrika, vrlo brzo je osvojio ne samo na domaće, već i inostrano tržište.

To je svakako razlog što je odlučio da proširi svoj proizvodni prostor. ,,Nameštaj Mladenović”  je u hali ,,Jumka” uzeo u zakup 1.300 kvadratnih metara. Tu će biti otvoreni proizvodni pogon i izložbeni salon nameštaja. Plan je da se u prvoj fazi zaposli 50 radnika, da bi za šest meseci taj broj bio dupliran, rekao je direktor preduzeća Miloš Mladenović.

On je podsetio da imaju saradnju sa razvojnim projektom Vlade Švajcarske, odnosno Regionalnom agencijom ,,Veda”, što im je značajna podrška.

Proizvodni pogon otvorio je gradonačelnik, dr Slobodan Milenković koji je rekao da je veoma značajno za grad Vranje i državu razvijanje sektora mikro, malih i srednjih preduzeća.

,,Oni su nosioci razvoja u razvijenom svetu. Tako će biti i kod nas, s obzirom da su glavni pokretač industrijske proizvodnje i doprinose povećanju bruto nacionalnog dohotka u samoj državi. Grad podržava male privrednike. U nekoliko susreta koje smo imali sa njima sagledali smo njihove probleme. Rezultat tih sastanaka je što su se iskristalisali profili koje smo dobili od Ministarstva prosvete. Od naredne školske godine u okviru dualnog obrazovanja predviđen je drvoprerađivački smer”, rekao je gradonačelnik.

Vlasnici Fabrike ,,Nameštaj Mladenović”, prostor koji su zakupili renovirali su sopstvenim  sredstvima. Sa novim proizvodnim pogonom kapacitet je 30 garnitura dnevno. Pored ovog, u planu  je da za svoje potrebe osposobe još jedan pogon u Kompaniji ,,Jumko”.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare