ROMSKA STRANKA “JEDINSTVO” : ZA BOLJI POLOŽAJ ROMA

LESKOVAC

 

Nove prostorije Gradskog odbora romske stranke „Jedinstvo“ svečano su otvorene prošle srede na trgu Narodnih heroja broj 21. (trg Marko Crni), uz prisustvo gostiju iz drugih političkih stranaka.

„Romska stranka „Jedinstvo“ nastala je na inicijativu dobrih momaka, dobrih domaćina 5. maja ove godine, dok nam je grad izašao u susret i dao prostorije. Stranka je mlada i nadam se da će biti otorena za sve one žele da daju svoj makismum kako bi se za nas čulo i van Leskovca. Stranka će se zalagati za poboljšanje statusa Roma u Leskovcu, ali i ostalih manjina, kao i svih građana u Leskovcu. Akcenat će se staviti na obrazovanje Roma, smanjenje siromaštva, zapošljavanje, rešavanje infrastrukturnih problema, pre svega problema sahranjivanja Roma. Očekujemo da će nam ljudi koji su sada u Leskovcu na vlasti izaći u susret u rešavanju ovog problema, rekao je Nebojša Ivanović, predsednik GrO romske stranke „Jedinstvo“.

Svečanosti otvaranja novih prostorija prisustvovao je i predsednik stranke“Jedinstvo“, čije je sedište inače u Nišu, Ferhad Saiti. Stanka planira da kroz gradski i republički parlament predstavlja Rome, kao i da do 2020. godine bude stranka koja će predstavljati Rome u evropskom parlamentu. Stranka je socijaldemokrtaske orijentacije, i otvorena je za saradnju sa svim strankama, ali joj je i cilj da bude deo vlasti kako bi mogla da se bori za bolji položaj Roma, rekao je on.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare