DSS I DVERI PREDSTAVILI SVOJ PROGRAM

LESKOVAC

 

Patriotski blok , koji čine Demokratska stranka Srbije i Srpski pokret Dveri , održali su večeras  tribinu pred punom skupštinskom salom i tako predstavili svoj program građanima Leskovca.

Govoreći o ekonomskom delu programa predsednica DSS-a Sanda Rašković Ivić ističe da je potreban novi politički i ekonomski koncept, a suština toga je ekonomski patriotizam.

To znači da Srbija može i treba da se osloni na svoje resurse, da da apsolutnu prednost svemu onome što je domaće, ne samo domaćem proizvodu, nego i domaćem proizvođaču, farmeru, radniku, svom malom privredniku, zanatliji, objasnila je pna .

Sav onaj novac koji se daje za pridruživanje Evropskoj uniji, koji se arči za davanje stranim investitorima, onih 10000 evra po radniku, treba i mora biti prebačen na domaći teren. Ekonomski patriotizam podrazumeva i čuvanje vlastitih resursa, zabranu prodaje zemlje strancima, moratorijum na sve ono što je državni nacionalni resurs, znači nema prodaje Telekoma, nema prodaje Elektroprivrede, izvora vode, banja… dodala je ona.

 

Predsednik Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović zagovara zaokret u politici ka otvaranju prema Evropskoj uniji, jer „danas svi već vidimo da je to jedna zatvorena projekcija za Srbiju. Petnaest  godina idemo tim putem po svaku cenu i, kako nam svedoče najviši evropski zvaničnici, ni narednih pet godina nećemo ući u Evropsku uniju. Mi više ne vidimo smisao tog puta, niti neku korist. Jedino imamo štetu od toga, nove ucene, nove pritiske, ekonomsko izrabljivanje od strane Brisela. Zato je vreme da na srpsku političku scenu i u skupštinu Srbije uđe jedna politička opcija koja je evro-skeptična i koja se zalaže protiv ulaska Srbije u EU, ali se nikako ne zalaže za jedno zatvaranje Srbije. Mi smo za saradnju sa svim pojedinačnim evropskim zemljama, mi imamo odlićnu saradnju sa Nemačkom, Austrijom, Italijom i ta saradnja treba da se nastavi i proširi, ali nije zapad jedina strana sveta. Postoji i istok i sever i jug i na tim stranama sveta danas jačaju neke velike i moćne države koje imaju veliku privredu i vojnu snagu, veliki broj stanovnika. Okupljene su u jednom projektu koji se zove BRIKS, imaju svoju banku, oko Rusije se stvara moderan koncept evro-azijskih ekonomskih odnosa koji je zaživeo od 1. januara 2015. godine. Mi smatramo da Rusija treba da bude naš strateški partner, da tu dobijamo alternativu i EU i NATO-u, a sa zemljama BRIKSa dobijamo alternativu i Svetskoj banci i MMF-u. Ne želimo da nam Brisel faksovima nameće kako ćemo da živimo, nego da o tome sami odlučujemo, jer nam na prvom mestu nisu interesi Brisela, nego interesi Srbije“, rekao je on.

 

Prati
Obavesti me o
guest

2 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Fenix
Fenix
8 godine pre

Ne znam sta je zajednicki program, dal Pajticev dss-a koji podrzava gejeve ili Djilasove dveri koje to ne podrzavaju?

trackback
СРБИЈИ ЈЕ ПОТРЕБАН НОВИ ПОЛИТИЧКИ И ЕКОНОМСКИ КОНЦЕПТ | Демократска странка Србије
8 godine pre

[…] JUGPRESS […]