OEBS : TRAJNA REŠENJA ZA RASELJENE SA KOSOVA

PRIŠTINA

Pripremni sastanak tehničke radne grupe o trajnim rešenjima za raseljena lica, koji je organizovala Misija OEBS-a na Kosovu, uz podršku Visokog komesarijata Ujedinjenih nacija za izbeglice (UNHCR), završen je danas u Prištini u pozitivnoj atmosferi, ocenjeno je u saopštenju OEBS-a.

Učesnici iz Beograda, Podgorice, Prištine i Skoplja pregledali su dokument o mapiranju  potreba raseljenih lica sa Kosova, koji je pripremio UNHCR, kao i koncept dokument i saglasili se da nastave proces.

Oni su se takođe saglasili da održe sledeći sastanak tehničke radne grupe početkom septembra 2015. godine, nakon kojeg će, kako je predviđeno, biti organizovana  konferencija na visokom nivou.

Sastanak tehničke radne grupe predstavlja nastavak procesa koji je započet tokom OEBS-ove konferencije na visokom nivou koja je održana u Skoplju, u novembru 2014. godine. Proces ima za cilj da podrži trajna rešenja za raseljena lica sa Kosova, uključujući povratak ili integraciju u mesta gde raseljena lica trenutno žive.

Ovaj sastanak je pružio mogućnost  učesnicima da iznesu svoje stavove i ideje o tome kako proces razviti dalje za dobrobit svih onih koji su u pitanju.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare