Rezultati literarnog konkursa “Budi moje oči”

LESKOVAC

Okružna organizacija slepih Leskovac je povodom obeležavanja 15. oktobra, Svetskog dana belog štapa, raspisala i nagradni literarni konkurs za učenike osnovnih škola Jablaničkog okruga na temu „Budi moje oči“. Učenicimi su svoje radove slali u dve kategorije. U jednoj su bili oni od 1-4 razreda, a u drugoj od 5-8 razreda. Cilj konkursa je senzibilisanje najmlađe populacije za probleme i potrebe osoba oštećenog vida, ali i da skrene pažnju javnosti na probleme slepih i slabovidih lica i da ukaže na to da oni imaju pravo na jednake šanse u svim oblastima života, na bolji i kvalitetniji život, kao i na podjednaku mogućnost da budu ravnopravni članovi društva i zajednice, kao i ostali. Pozivu na literarni konkurs odazvalo se pet osnovnih škola u Leskovcu sa ukupno 15 radova. Nakon pregledanih radova, žiri je zaključio da su  deca pokazala adekvatno znanje o slepima, o belom štapu, da su edukovana o životu ljudi koji imaju problema sa vidom i da imaju razumevanja za njihove potrebe.

U kategoriji nižih razreda žiri je odlučio da prva nagrada pripadne radu Anđelije Jović, učenici 4/2 razreda OŠ „Vuk Karadžić“. Drugu nagradu dobila je Neda Stojković, učenici 2/3 razreda OŠ „Vasa Pelagić“, a treću Hana Đikić, učenica 2/3 razreda OŠ „Vasa Pelagić“.

U kategoriji viših razreda žiri je za najbolji rad izabrao onaj koji je napisala Petra Ranđelović, učenica 6/3 razreda OŠ „Vožd Karađorđe“. Drugu nagradu dobila je Staša Aritonović, učenica 8/4 razreda OŠ „Josif Kostić“, a treću Nikolina Keković, učenica 5/1 OŠ „Vožd Karađorđe“.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare