Volonteri postavljaju ogradu oko staze „Dane Korica“ u OŠ „Kosta Stamenković“

LESKOVAC

Neformalna grupa „Oskostas016“ započela je realizaciju projekta „U zdravom telu zdrav duh“ koji je podržan kroz nacionalni program volontiranja mladih. Tokom projekta biće uređena staza zdravlja „Dane Korica“ u dvorištu osnovne škole “Kosta Stamenković” i organizovane sportske aktivnosti za decu. Akcija se sprovodi u okviru nacionalnog programa volontiranja mladih “Mladi su zakon” uz podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, a koji sprovode Mladi istraživači Srbije.

Nemanja Gavrilović, koordinator grupe „Oskostas016“, kaže da je cilj ove volonterske akcije da se podstaknu mladi da urade nešto dobro za lokalnu zajednicu, a što bi ostalo narednim generacijama.

„S obzirom da na stazi „Dane Korica“ u okviru OŠ „Kosta Stamenković“ deca provode puno vremena, a sama staza nije u potpunosti obezbeđena, mi smo rešili da postavimo metalnu ogradu koja bi stazi dala bezbednost, a učenicima sigurnost za izvođenje njihovih aktivnosti. Većina nas ovaj prostor koristi i za treniranje i rekreaciju, neki su i bivši učenici ove škole, tako da je sve to doprinelo da se opredelimo da uradimo ovo što smo planirali. Vrednost projekta je 42.000 dinara.“

Aleksandra Sibinović, direktor OŠ „Kosta Stamenković“, zahvalila je na uočenom problemu i trudu da se oni otklone, kako ne bi došlo deo eventualnih neželjenih povreda.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare