Rekonstruišu priključne toplovode

LESKOVAC

 

Prvi od priključnih toplovoda koji će biti rekonstruisan u Leskovcu , od  kotlarnice do ulice Nikole Skobeljića, je toplovod u ulici  Ilije Strele ,  kroz ulicu Učitrelja Josifa.

Danas je rečeno da je dužina ovog toplovoda oko 300 metara  a on napaja energijom  više objekata.

Vrednost investicije je pet miliona dinara i zajedno je sprovode JKP „Toplana“ i grad.

Umesto dosadašnjih cevi koje su stare  više od  30 godina i  veoma su  porozne, ugrađuju se nove čime se eliminišu gubici toplotne energije u samom toplovodu  i omogućuje pouzdano snabdevanje svih korisnika.

Gradonačelnik leskovca Goran Cvetanović, koji je obišao radove, rekao je da se u potpunosti koristi postojeća trasa toplovoda i da je  „Toplana“  ranije izgradila gasnu kotlarnicu,  u šta je uloženo 780.000 evra, rekonstruisala primarni toplovod u vrednosti od 440.000 evra i izvršila rekonstrukciju 46 toplotnih podstanica, a vrednost ove investicije je 450.000 evra.

Cvetanović je rekao i da je u toku rekostrukcija priključnih toplovoda i povezivanje na SKADA sistem za nadzor i upravljanje toplotnim podstanicama sa jednog mesta, što je, kaže, “izuzetno bitno za praćenje rada, lako uočavanje eventualnih problema i brzo reagovanje, odnosno njihovo otklanjanje.

Vrednost ovih radova je 33.600 evra.

“Već za ovu sezonu ovaj deo sistema biće poptuno rekonstruisan, sa kompletno ugrađenom novom opremom i potpuno automatskim, ekonomičnim i sigurnim radom” , rekao je Cvetanović.

Nakon rekostrukcije priključnih toplovoda u ulici Ilije Strele, u planu je i priključenje LIDL-a, grejne površine 2.400 metara kvadratnih, što će, ocenio je Cvetanović ” obezbediti dodatni finansijski priliv „Toplani“.

 

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare