Cvetanović : Ako SPS nastavi da zapošljava izlazimo iz koalicije

LESKOVAC

 

„Na moje zaprepašćenje juče sam saznao da su u SRC „Dubočica“ zaposlena tri radnika. Poručio sam predsedniku Skupštine, da ako ta tri radnika nastave da rade, 22. septembra ne mogu da računaju na podršku Cvetanovića sa svojim timom. Ako pomažemo „Pijaci“ pozajmicom od 7 miliona dinara od „Toplane“, da bi se smanjio višak radnika, a za to vreme ta ista politička opcija zapošljava u Sportskom centru, koji troši milion evra godišnje, to ne možemo da tolerišemo. Ili će biti onako kako smo obećali građanima, a to je racionalno ponašenje, sa tendencijom da javna preduzeća budu pozitivna kao što je to „Toplana“, ili ja sa svojim timom neću da učestvujem u nekvalitetnom radu javnih preduzeća što je bila karateristika ranijeg perioda“, rekao je novinarima gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

Cvetanović je rekao da , ukoliko u Sportskom centru nastave da rade novozapošljena tri radniika, SNS više neće učestvovati u vlasti.

„Neka prave nove koalicije, neka prave nov odnos snaga, ja sam svojim timom u tome ne želim da učestvujem“, dodao je Cvetanović.

On je podsetio da godišnje milion evra para svih građana odlazi godišnje za SRC  dok je efekat, kaže,  minimalan.

„Ja kao gradonačelnik, kao čovek odgovoran za trošenje budžeta, ne mogu to više da dozvolim ni sebi ni ljudima koji su sa mnom u timu“, rekao je Cvetanović.

 

On je rekao i to da nije samo problem u zapošljavanju novih ljudi, već i u tome da to budu stručne osobe, i da će on uvek podržati takve kreativne i sposobne ljude, podstaći ih i nagraditi.

„U pitanju su tri dame, jedna je prešla iz Turističke organizacije u Sportski centrar. Ako su reprezentativke u stonom tenesu, košarci, odbojci, fudbalu, ja ću to da prihvatim. Ali ako se ne bave sportom ne znam po kojim zaslugama rade u Sportskom centru, gde već ima preko sto radnika“.

Cvetanović nije znao da li su radnici primljeni na određeno ili neodređeno vreme, i rekao je da odgovor predsednika Skupštine očekuje danas.

Cvetanović je potencirao da će i dalje insisitrati na racionalnom i štedljivom ponašanju, jer su upravo zahvaljujući tome postignute značajne uštede, koje na godišnjem nivou iznose od 3,5 miliona dinara.

 

Prati
Obavesti me o
guest

4 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
BELI_ORAO
BELI_ORAO
7 godine pre

Mesko,Gordana Savic i Djurovic ce te vrlo brzo prodati,zapamti moje reci.Osvetice ti se Gordana za ono sto niste razgovarali.Meni je zao tebe Cvetanovicu

A njegove dame sve same reprezentativke!
A njegove dame sve same reprezentativke!
7 godine pre

Niko da napiše o čemu se ovde zaista radi, a ni Đurović izgleda to ne želi da kaže jer mu u ovom trenutku zatezanje situacije nije u interesu. Moram ipak da priznam da mi se dopada njegov prilično ravnodušan stav.

Ono što javnost treba da zna je da zakonodavac i pored svih predhodnih i predstojećih racionalizacija dopušta da u odnosu na ukupan broj zaposlenih u nekoj lokalnoj samoupravi, još 10 % bude angažovano po ugovoru. Zakonodavac dalje nalaže i da se sa jednim istim izvršiocem taj ugovor ne može produžavati duže od 2. godine.

U ovom slučaju se desilo da su trojici izvršioca u SRC istekle te 2. godine i njima ugovor nije mogao biti produžen. Direktor SRC-a (čitaj Đurović) je zbog toga preduzeo nešto što je u našem gradu, u takvim prilikama, do sada bilo sasvim uobičajeno. On je na upražnjena mesta uposlio tri nova (crvena) izvršioca. Da to nije učinio, neko bi mu već poslao svoje kandidate koje u tom slučaju ne bi mogao da odbije. Formalno te tri dame jesu novi upošljenici, ali suštinski to nisu nova radna mesta, tj. to nije novi namet na leskovački vilajet i to je ono što svi akteri ove predstave uporno prećutkuju.

Čemu onda ovolika frka i prosipanje žuči, ako je kao što vidimo sve kristalno jasno?!

Pa malo zbog nečije loše navike da njegovi kandidati uvek imaju prvenstvo prolaza.
Malo više zbog prilike za jeftino marketinško poentiranje.
A ponajviše zbog mesijanske dramaturgije prepisane iz Nemanjine 11.

Speans
Speans
7 godine pre

Voleo.

Speans
Speans
7 godine pre

Vleo bih da istu količinu zainteresiranosti gradonačelnik pokaže, i za pijacu,gde je rukovodstvo iste, iz istog dela vladajuće koalicije.