Rekonstruiše se vrtić “Bambi”

LESKOVAC

Počeli su radovi na adaptaciji i rekonstrukciji vrtića „Bambi“, dela za predškolsko obrazovanje i vaspitanje.

Sredstva za realizaciju ovog projekta u iznosu oko šest miliona dinara obezbeđena su preko Ministarstva bez portfelja zaduženog za demografiju i populacionu politiku.

Najpre će biti sanirana krovna konstrukcija ovog objekta, a nakon uslediće zamena stolarije i sanacija fasade.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović ističe da je investiranje u kvalitetno predškolsko vaspitanje i obrazovanje jednu od najboljih i najvažnijih investicija svakog društva.

„Lokalna samouprava prepoznaje značaj i važnost predškolskih ustanova zato što vrtić predstavlja mesto u kom buduće generacije prave prve korake ka našem društvu. Mi nastojimo da deci omogućimo najbolje moguće uslove za rast i razvoj . Deca su naše sutrašnje sudije i tek kada oni budu na našim mestima videćemo koliko smo bili uspešni. Ako budemo imali sreće naši potomci će nas prevazići. Iz tog razloga, mi pravimo velike i konstantne napore da stvorimo uslove u kojima će svako dete moći da postane najbolja verzija sebe.“

Po rečima Marije Rakić, zamenika direktora PU „Vukica Mitrović“, u toku rekonstrukcije deca koja pohađaju ovaj vrtić biće prebačena u vrtić „1001 radost“.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare