Raspisan konkurs za dodelu podsticajnih sredstava poljoprivrednicima

LESKOVAC

Komisija budžetskog Fonda za razvoj poljoprivrede na teritoriji grada Leskovca raspisala je konkurs za dodelu podsticajnih sredstava poljoprivrednicima.

U tu svrhu namenjeno je 24 miliona dinara.

Dejan Ranđelović, predsednik komisije, rekao je da zahtev mogu podneti sva registrovana poljoprivredna gazdinstva na teritoriji Grada Leskovca koja su uložila u kupovinu opreme i mehanizacije za stočarsku, voćarsko-vinogradarsku, povrtarsku proizvodnju, za nabavku novih priključnih mašina za obradu zemljišta, opremu z apčelarstvo, podizanje zasada u voćarstvu.

„Maksimalni iznos koji poljoprivrednici mogu da ostvare iznosi 140.000 dinara, odnosno 30-50% prihvatljivih troškova od kupovine opreme, bez obračunatog PDV-a, osim za podizanje zasada u voćarstvu, gde je suma 100.000 dinara.

Moći će da konkurišu i oni koji imaju potrebu za bušenje bunara i za tu svrhu je namenjeno 300.000 dinara.

Bunar mora biti do 100 metara dubine, prečnika 80-300mm.

Za udruženja i zadruge koje imaju u planu učestvovanje ili organizovanje manifestacija, sajmova, izložbi u cilju promocije ruralnih sredina opredeljeno je 700.000 dinara.“

Konkurs je otvoren do utroška sredstava, a najkasnije do 9. avgusta. Zainteresovani mogu da se obrate i stručnoj službi Odseka za poljoprivredu Grada Leskovca gde mogu dobiti neophodnu pomoć.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare