Osvetljavaju leskovačke mostove

LESKOVAC

Posao osvetljavanja četiri leskovačka mosta ulazi u završnu fazu, a na nekadašnjem visećem mostu, kod Zelene pijace, rekonstruišu se stepenice i saniraju pukotine u asfaltu.

Tri od četiri mosta na Veternici su osvetljena. Osim estetskog efekta, bezbednost  pešaka na mostovima kod Hemijske škole, Dečjeg dispanzera i Pijace, postavljanjem stubova sa svetiljkama, podignuta je na znatno viši nivo, a radovi na mostu kod glavne pošte su u toku i on će dobiti specijalno osvetljenje:

”  Ovde ćemo imati  malo drugačije osvetljenje. Biće ugradjene led trake u različitim bojama, koje će se menjati tokom nedelje. Moći ćemo, za praznike recimo, da programiramo osvetljenje i ovaj most biće, s te strane, opremljen kao nijedan u gradu. Za koji dan imaćemo prvu probu i videćemo kako izgleda, poto je za nas ovo potpuno novo iskustvo” , ističe Novica Nikolić, direktor JP ”Urbanizam i izgradnja”.

Uporedo sa pomenutim, teku radovi na sanaciji stepeništa na mostu kod Pijace.

Ugradjene su ploče, biće postavljeni rukohvati, ograda produžena i čitav prostor, nakon svega uredjen, kako bi se pešacima omogućilo nesmetano kretanje. Vrednost investicije je oko 9o hiljada dinara , dodaje Nikolić.

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
win
win
4 godine pre

Ovo je odlicna ideja da se mostovi osvetle kao u velikim centrima, dobar orijentir, prijatno za pogled, dekorativno, daje novu notu izgleda. Stepenice za pijacu su bile ruinirane. Sada konacno mozemo ko ljudi da idemo do pijace.