Rebalans budžeta 120 miliona dinara

VRANJE

 

Gradsko veće u Vranju usvojilo je Nacrt Odluke o izmenama i dopunama Odluke o rebalansu budžetu za 2016. godinu.

Predviđeno je da se dug Grada poveća za 120 miliona dinara.

O tome je na konferenciji za novinare govorio većnik zadužen za finansije, Ivan Stanković.

 

„Rebalans budžeta je rezultat novonastalih obaveza koje su preuzete od javnih preduzeća koja su doživela statusne promene. Pokrivanje razlike od 120 miliona će se voditi kao nenamenski transfer i novac će biti izdvojen iz sopstvenih sredstava. Velika stavka je treća rata za vojno zemljište u Bunuševcu i izrada projektne dokumentacije za osnovne škole „Vuk Karadžić“ i „Svetozar Marković“. Zatim 30 miliona je za mazut koji je uzet od Direkcije za robne rezerve, kao i troškovi sudskih sporova i vansudskih poravnanja. Najveće povećanje u iznosu od 44 miliona beležimo u oblasti sporta, i on je obračunskog karaktera“, rekao je Stanković.

On je rekao i da će 2017. godina u finansijskom smislu, biti izuzetno teška, jer će ostvareni prihodi biti namenjeni vraćanju dugova. Posebna pažnja će biti posvećena realizaciji planiranog Komunalnog programa.

Usvojen je i predlog statuta novoformiranog preduzeća „Parking servis“, kao i izmene statuta JP „Vodovod“.

„Ove izmene su bile neophodne kako bi se do 1. decembra uskladilo poslovanje svih gradskih javnih preduzeća sa novim zakonima. O svemu tome će na sednici lokalnog parlamenta biti reči u utorak 6. decembra“, rekla je portparol Gradskog veća, Zorica Jović.

Iz republičkog budžeta očekuje se i transfer od 50 miliona dinara. Planirano je da polovina tih sredstava bude izdvojena za radove na zgradi Narodnog pozorišta „Bora Stanković“, a ostatak za infrastrukturu.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare