RADOVI NA ASFALTIRANjU ULICA U BRATMILOVCU

LESKOVAC
Gradonačelnik Goran Cvetanović obišao je danas završne radove na asfaltiranju ulice Sretena Gičića u naselju Bratmilovce.

 

 

Direkcija za urbanizam i izgradnju u tu svrhu izdvojila je 5,5 miliona dinara.
„Ovo je samo početak radova u Bratmilovcu i u narednom periodu ćemo se truditi da rešimo i druge probleme meštana.

U protekle tri i po godine, za uređenje javnih površina i asfaltiranje 20-tak ulica u gradu iz budžeta je izdvojeno 230 miliona, dok je za saobraćajnice van grada odvojeno 80 miliona dinara. Na mnogim lokacijama menjamo dotrajalu i postavljamo novu vodovodnu mrežu, uređujemo ulice, za mesec dana trebalo bi da bude završena nova pijaca, počeli su pripremni radovi na izgradnji fabrike Jura, u toku je izgradnja azila za pse” rekao je gradonačelnik Goran Cvetanović
Potpredsednica Mesne zajednice Bratmilovce, Maja Milošević Milojić kaže da je ulica Sretena Gičića duga 314 metara i da je jedna najfrekventnijih u naselju, jer spaja mesne zajednice Bratmilovce i Ančiki.
“Do sada je bila u strašno lošem stanju, pa su se meštani, prilikom odlaska na posao, zbog ogromnih rupa ispunjenih vodom, mogli kretati samo po obodu, podseća. Projekat za uređenje ove saobraćajnice datira još iz 2011. godine, kada su radovi i počeli, pa obustavljeni, što je slučaj i sa ulicom Mirka Gorčića koja se nadovezuje na ovu ulicu i prolazi kroz stari deo naselja. Ulica Mirka Gorčića dužine je 648 metara i za nju takođe postoji projekat i građevinska dozvola, a da bi se asfaltirala, potrebno je da budu rešeni pravni odnosi sa prvobitnim izvođačem radova, koji nije ispunio svoje obaveze.”

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare