PREKO PUTA CRKVE 47 NOVIH PARKING MESTA

PREKO PUTA CRKVE 47 NOVIH PARKING MESTA

 

U ulici 7. juli,  preko puta  crkve odćaklije u centru Leskovca , na javnoj površini unutar stambenog bloka, na mestu gde su se nekada nalazile garaže, napravljen je novi parking prostor sa 47 parking mesta.

Naručilac ovih radova je „Metroparking jug“, što je u skladu sa aneksom drugog ugovora o obavljanju komunalne delatnosti održavanja javnog prostora za parkiranje i rešavanje stacionarnog saobraćaja na teritoriji grada Leskovca, koji su potpisali grad i ova firma. Vrednost izvedenih radova je četiri miliona dinara, a izvođač radova na uređenju parking prostora bio je „Maki plast“ Togačevce. Projekat je uradila Direkcija za urbanizam i izgradnju, i odnosi se na izgradnju parking prostora, uređenje pešačkih i zelenih površina.

“Aneksom 2 „Metroparking“ je u obavezi da finansira izgradnju novih javnih parkirališta i realizuje projekte ukupne vrdnosti 30 miliona dinara. Pored ovog, „Meroparking“ će biti naručilac radova na rekonstrukciji raskrsnica i pešačkih površina duž saobraćajnice u ulici Goce Delčeva i ulici Partizanska. Zatim, na izgradnji parking prostora na javnoj površini unutar stambenog bloka između bulevara Oslobođenja, ulice Moše Pijade i ulice Koste Stamenkovića, na rekonstrukciji raskrsnice i pešačkih površina duž saobraćajnice severno od centra grada i na izgradnji parking prostora u bloku 14-1 faza izgradnje javne garaže, rekao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, koji je obišao novoizgrađeni parking prostor.

Ovim aneksom, podsetio je on, procenat od naplate karata sa dosadašnjih 10 podignut je na 30 procenata u korist grada, čime će prihodi lokalne samouprave biti povećani za oko 2,5 miliona dinara.

U javno privatnom partnerstvu uvek je moguće naći zajedničko rešenje i zajedničke interese. Do značajnog povećanja broja parking mesta može doći jedino izgradnjom garaže, za šta Direkcija treba da izradi projektnu dokumentaciju. Time će stacionarni saobraćaj biti bitno rasterećen, rekao je vlasnik „Metroparking juga“ Stevan Ranković.

Četrdeset i sedam parking mesta preko puta crkve žitelji okolnih stambenih zgrada godinu dana će moći da koriste besplatno, dok će kasnije moći, kao i u drugim delovima grada, da korise povlašćene stanarske karte koje iznose 275 dinara na mesečnom nivou.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare