Pukovnik Cvetković:Uspešna 2018. godina

LESKOVAC

U kasarni „Vojvoda Petar Bojović“ u Donjem Sinkovcu Treći centar za obuku organizovao je druženje sa predstavnicima državnih i lokalnih institucija, organizacijama civilnog društva i ostalim saradnicima. Pukovnik Slađan Cvetković, komandant centra, podsećajući na to da smo u prošloj godini obeležili vek od završetka Velikog rata, rata u kome je Srbija izgubila trećinu stanovništva, rekao da se mit o hrabrosti, borbenosti, požrtvovanju i ljubavi srpskog vojnika prema slobodi i otadžbini, stvarao upravo u legendarnim bitkama na Ceru, Kolubari i Solunskom frontu.

„Potomci slavnih vojnika i starešina u kasarni koja nosi ime jednog od najhrabrijih vojskovođa, Petra Bojovića, u 2018. godini ispunili su sve zahteve koji su pred njih postavljeni. Treći centar je imao čast da u svoje redove primi nove pripadnike vojske. Podmlađeni smo sa dva lekara, dva oficira, dva podoficira i petoro profesionalnih vojnika. Kroz četiri uputna roka, osposobili smo 474 vojnika, realizovali smo obuku za dopunske i druge dužnosti za 42 vojnika iz sastava Vojske Srbije, uspešno smo realizovali sedam različitih obuka, što je za tri više nego lane. U centru je sprovedeno 38 pokaznih i metodsko-pokaznih vežbi, a u cilju unapređenja fizičke kondicije 126 pripadnika Centra peške je prešlo preko 250 kilometara. Učestvovali smo na takmičenjima u okviru Centra za obuku i postigli zavidne rezultate, od kojih posebno ističem prva mesta u individualnim vojnim veštinama, takmičenjima roda Pešadija i bolničara za obuku. Trideset dva naša pripadnika uspešno je završilo 16 različitih kurseva. Unapređivali smo infrastrukturu za obuku, poligone i vežbališta. Kao rezultat odlične saradnje sa lokalnom samoupravom i civilnim vlastima i organizacijama, realizovane su tradicionalne akcije „Otvoreni dan“ i „Vojni lekar na selu“, promovisan je vojni poziv i dobrovoljno služenje vojnog roka u srednjim školama u Leskovcu i okolnim opštinama“.

Na današnjoj svečanosti podeljene su plakete i zahvalnice oficirima i profesionalnim vojnicima koji su se radom i samopregalaštvom posebno istakli u poslednjih 12 meseci, te organizacije i pojedinci za kvalitetnu saradnju sa Trećim centrom.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare