Marija Stojanović, David Trajković i PK “Dubočica” najbolji

LESKOVAC

Plivački klub “Dubočica” najbolja je sportska organizacija u Leskovcu,
najbolji senior je David Trajković, član Karate kluba „Sensei“ i Tekvondo kluba „Spirit“, dok je najbolja seniorka Marija Stojanović košarkašica „Aktavis akademije“.

Sportske nagrade Leskovca za 2018. godinu u izboru Leskovačkog saveza sportova dobili su najbolji pojedinci, klubovi i organizacije ukupno u 11 kategorija.

Podeljena su i specijana priznanja medijima, pojedincima i osnovnim i srednjim školama.

Za najbolju sportsku ekipu odabran je Plivački klub „Dubočica“, a najbolja sportska organizacija je Gradski savez za školski sport. Najbolji senior je David Trajković, član Karate kluba „Sensei“ i Tekvondo kluba „Spirit“, dok je najbolja seniorka Marija Stojanović košarkašica „Aktavis akademije“. Sportske nade Grada Leskovca su Bogdan Stamenković (MK „Dubočica“), Bratislav Pešić (PK „Dubočica“), Nina Stanisavljević (PK Dubočica) i Iva Petković (PK Leskovac). Najbolji trener je Milan Kitanovič iz Plivačkog kluba „Leskovac“. Nagradu za godišnji rad dobila je Jelica Drašković (Planinarsko-skijaški klub „Kukavica“), dok je za dugogodišnji rad nagrađen Goran Ivković (RK „Dubočica 54“). Najbolji pedagog fizičke kulture je Milovan Ćirković (ŽRK „Dubočica“, dok je nagrada za rad u drugim organizacijama otišla u duke Dejana Nikolića (Gradski savez za školski sport).

Gradonačelnik Goran Cvetanovć je u svom obraćanju izrazio nadu da će 2019. ili 2020. godina biti godina sporta i da će Leskovac biti grad sporta, a ne samo grad kulture i turizma.

„Ponosni smo na sav trud koji ste uložili i na rezultate koje ste ostvarili na sportskim borilištima. Pored talenta, pokazali ste i upornost, volju i istrajnost, a samo tako možete doći do željenih rezultata. Leskovac je grad koji je izrodio mnoge uspešne talente i sportiste. Grad je prepoznao značaj sporta i ulaže u njegov razvoja. To je način da se mnladim ljudima pokaže da se marljiv rad i trud cene. Mi smo u istom timu i sportisti, i lokalna samouprava i građani. Svi mi želimo uspešan grad i zemlju. Pored klubova, u koje ćemo 2019. uložiti 60 miliona dinara, ulažemo u infrastrukturu i sportske terene.“

U ime Leskovačkog saveza sportova okupljenima se obratio Goran Filipović, potpredsednik saveza, koji je istakao da je rad sportskih klubova znatno omasovljen učešćem školske dece i omladine.

U ime nagrađenih obratio se direktor KK „Aktavis akademije“ Vladan Stojiljković, koji je dobio posebno priznanje za doprinos razvoju sporta. On je rekao da su leskovački sportisti predstavljali svoj grad na najbolji mogući način, o čemu govore mnogobrojne medalje i državni rekordi koje su ostvarili.

„Nova hala i trenažni centar su podstrek za još bolji rad naših klubova u narednoj godini, a siguran sam da ćemo upravo iz tog razloga imati još bolje rezultate.“

Najbolji senirski sportista grada Leskovca za 2018. godinu David Trajković, član Karate kluba „Sensei“ i Tekvondo kluba „Spirit“, kaže da je veoma počastvovan ovim priznanjem.

„Mnogo sam se trudio svih ovih godina i zaista sam bio iznenađen kad su mi javili da sam najbolji. Nisam se tome nadao, ali mi je drago da je neko prepoznao ono što smo radili i ostvarili u 2018. godini. Naravno, ne bi bilo ovog rezultata da uz mene nije bio moj trener i otac Goran, koji mi je od malih nogu mnogo pružio, bio stalna podrška, kao i klubu, na čemu sam im zaista zahvalan. Nadam se da ćemo i u sledećim godinama ostvariti još veće uspehe.“

Najbolja seniorka Marija Stojanović (KK „Aktavis akademija“) je imala izuzetnu godinu, jer je sa reprezentacijom Srbije osvojila srebrnu medalju na U20 Prvenstvu Evrope. Na svojoj koži najbolje oseća koliko su lepi trenuci priznanja za ostvareni rezultat kratki, jer je sat vremena posle završetka ceremonije dodele priznanja već bila na košarkaškom terenu zbog treninga.

„Ja sam prošlu sezonu igrala istovremeno za „Aktavis akademiju“ i niški „Student“, kada je usledio poziv za reprezentaciju. Inače, već sam prošla sve reprezentativne selekcije, od pionira do juniora, ali mi je medalja sa Evropskog prvenstva kruna dosadašnje karijere. Posebno mi je drag i ovaj izbor za sportistu godine, jer mnogo znači kada neko prepozna vaše rezultate i uložen trud, ali je to i obaveza više da nastavim sa napornim radom.“

Među dobitnicima priznanja za izuzetan doprinos sportu našli su se i Goran Todorović („Aero-klub“), Nebojša Stefanović (AK „Dubočica“), Goran Janković (Streljački klub GT), Neda Mitić (KK „Aktavis akademija“), Slavoljub Branković (ŽGFK „Dubočica Lavice“), Saša Miljković (RK „Dubočica 54“)…

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare