Odbor za rodnu ravnopravnost poklonio kompjutere “Dugi”

LESKOVAC

Skupštinski odbor za rodnu ravnopravnost poklonima je doprineo lepšem predprazničnom raspoloženju dece iz ranjivih društvenih grupa. Umesto klasičnih novogodišnjih paketa, Dnevnom boravku „Duga“, koja okuplja osobe sa smetnjama u razvoju, poklonjen je kompjuter.

„Mi kao društvo se moramo potruditi i pokazati osobama sa smetnjama u razvoju da su one ravnopravni članovi naše zajednice. I sama poseta izmami njihove osmehe i probudi osećaj pripadnosti i uverenje da neko brine o njima. Ovakva udruženja imaju punu podršku grada, a da bismo svet učinili boljim, moramo poštovati razlike, istovremeno negujući sličnosti među ljudima“ rekla je predsednica Odbora, LJiljana Božuta.

Oprema vredna 50.000 dinara će zameniti dotrajalu tehniku i u znatnoj meri olakšati svakodnevni rad Dnevnog boravka „Duga“. Sekretar udruženja Aleksandra Jovanović zahvalila se u ime korisnika i njihovih roditelja na ovoj donaciji.

„Odboru za rodnu ravnopravnost je naš partner i prijatelj od samog osnivanja. Drago nam je on otvorio i pokrenuo priču o statusu žene u savremenom društvu , a posebno majki koje imaju decu sa posebnim potrebama. Kontinuiranim radom, kroz predloge i projekte, u poslednjih nekoliko godina, Odbor je inicirao konkretne mere za unapređenje položaja ovih žena, a indirektno dece, pa i čitavih porodica. Nadam se da će narednih godina naša saradnja na tom planu biti još uspešnija, te da će Odbor sarađivati i sa sličnim udruženjima.“

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare