PSG: Moramo da ih zaustavimo što pre

NIŠ

Kako je, po svemu sudeći, odlučeno u Beogradu, grad Niš priključiće se nizu srpskih gradova u kojima će u narednih 15 godina o javnoj rasveti brinuti kompanije povezane sa Vučićem i Orbanom, tvrdi se u današnjem saopštenjhu Pokreta slovbodnih građana Srbije (PSG).

” Nakon danas objavljenog istraživanja BIRN, u kome se pojašnjava za koga i na koji način se rade tenderi za višemilionske projekte „javno-privatnog partnerstva bez elemenata koncesije“ javne rasvete, i nakon što su naše komšije Leskovčani već „svoje odradili“, te su njihovi odbornici vladajuće SNS većine sve što treba izglasali po diktatu, uskoro red dolazi na naš grad.

Po naprednjačkom planu, koristeći copy/paste metode, Niš će narednih 15 godina iz gradskog budžeta za javno osvetljavanje plaćati pet miliona evra, a ovogodišnja gradska kasa olakšaće se za dva miliona dinara, koliko će se ovajditi, tvrdimo, prijatelji, rođaci i kumovi vladajuće garniture.

Ne preostaje nam nikakav drugačiji zaključak od ovog, kada vidimo da su ova dva miliona podeljena na četiri dela, da bi se izbegla primena Zakona o javnim nabavkama, pa su izmišljene ove usluge:

za nabavku i sprovođenje usluge izrade Katastra javnog osvetljenja- 500.000,00 dinara
za nabavku i sprovođenje usluge izrade Elaborata modernizacije javnog osvetljenja sa fotometrijskim proračunom – 000,00 dinara
za nabavku i sprovođenje usluge izrade Studije tehnoekonomske analize sa predlogom rekonstrukcije javnog osvetljenja – za 000,00 dinara
za usluge izrade predloga Projekta JPP i pružanja savetodavnih usluga – još pola miliona.

Dakle, ako Gradska uprava NE ZNA gde i koliko sijalica ima u gradu, kako treba da se modernizuje sistem javne rasvete, ako niko od preko 800 zaposlenih u Gradskoj upravi NE UME da napravi tehničku i ekonomsku analizu, pa još i ako preko svega toga treba da plati KONSULTANTE –i to sve tako što će da podeli jedan posao na četiri dela, da se ne bi videlo koliko je to para i da ne bi bio raspisan javni tender – ČEMU VI SLUŽITE? Šta VI radite u Gradskoj upravi? Šta vam je posao?

I naravno – koji je interes privatnog partnera u ovom poduhvatu?

Naprednjacima je bitno da što pre završe svoj„posao“, jer zasigurno neće „vladati“ još dugo. Neko drugi će morati da plaća njihove račune.

Moramo da ih zaustavimo što pre”, navodi s eu saopštenju PSG koje prenosimo u integralnoj verziji.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare