Večeras počinje NISOMNIA 2019.

NIŠ

 Na platou niške Tvrđave, počinje ovogodišnji festival  NISOMNIA 2019. Trajaće dva dana , 28.i 29. juna.  Organizator festivala je Niški kulturni centar,  a manifestacija je pod pokroviteljstvom Grada Niša. 

Večeras  će  nastupiti Kanda Kodža i Nebojša i Psihomodo pop, a sutra uveče 29. juna, i Del Arno Band.

Na konferenciji za novinare koji je organizovao Niški kulturni centar Srđan Savić najavio je i održavanje „Čupinog memorijala“

 „ Čupin memorijal je  samostalna manifestacija ali se po tradiciji organizuje u nastavku Nisomnije. To je jedna vrsta bonus dana, kada ljudi mogu da uživaju u nastupima mladih, relativno nedovoljno afirmisanih bendova, za razliku od same Nisomnije kada dolaze zvučnija imena.“ rekao je Savić,

Ana Živanović iz NKC-a je predstavila bendove koji će učestvovati na Nisomniji.

„Kanda Kodža i Nebojša ima nov album  i to je jedan od razloga što učestvuju na Nisomniji. Imaju uspešne koncerte pa se nadamo da će tako biti i u Nišu” rekla je Ana.

Najavljujući nastup hrvatske grupe „Psihomodo pop“  ona je rekla da su veoma popularna grupa na prostorima nekadašnje Jugoslavije i da će se uz njihove hitove publika dobro provesti.   

Last Thrill  bend čine iskusni muzičari “ koji uz hadr rok u svoju muziku ugrađuju i bluz”.

Del Arno Band, najstarijia srpska rege grupa,  će promovisati i svoj novi album uz stare hitove.

Nisomnia je muzički festival koji se od 2002. godine održava u Nišu, a Čupin memorijal od 2005. godine u čast dugogodišnjeg basiste Galije, Zorana Radosavljevića Čupe.

“ Čupin memorijal se organizuje u saradnji sa udruženjem Balkan rok. Saradnja je dugotrajna i plodotvorna” kazao je Savić.

U nedelju 30. juna  na Čupinom memorijalu sviraće beogradski doom metal sastav TheFather of Serpents i niški bendovi Opposite WayBunker i Mokri Jazz. Čupin memorijal počinje u 21 čas.

 “Imamo četiri sjajna benda koji će svirati po 45 minuta i koncert moramo da završimo do 24 časa. Napravili smo šaren program i trudili smo se da za svakoga ima ponešto”, rekao je Dejan Dinić iz Niškog kulturnog centra.

Karte za festival prodaju se na štandu u Obrenovićevoj ulici i u kancelarijama Turističke organizacije Niša (Obrenovićeva, Voždova i Dušanova ulica), po ceni od 500 dinara po večeri.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare