PROMOVISANA PUBLIKACIJA O TURISTIČKOJ PONUDI LESKOVAČKOG KRAJA

LESKOVAC

 

U prostorijama Visoke poslovne škole strukovnih studija Leskovac  danas je predstavljena publikacija  sa prikazima  pojedinih aspekata turističke ponude Leskovca i okoline.

Radi se, zapravo o trilogiji, (“Osam milenijuma kulturnog nasleđa Leskovca”, “Leskovac – Festivali koji će voleti sva vaša čula” i “Najubav roštilj na cel svet”) koja ima za cilj promociju leskovačkog kraja kao turističke destinacije, s obzirom da turizam predstavlja granu privrede sa konstantnom najvišom stopom rasta i velikim brojem komplementarnih delatnosti koje su posredno ili neposredno povezane sa pružanjem turističkih usluga. Ovde su objedinjeni najznačajniji segmenti turizma grada Leskovca, koji se ogledaju u bogatstvu kulturno-istorijskog nasleđa, dugogodišnjoj festivalskoj tradiciji i nadaleko čuvenoj leskovačkoj kuhinji.

Izdavač publikacije je Visoka poslovna škola strukovnih studija, a partneri u projektu su bili i grad Leskovac, Agencija za lokalni ekonomski razvoj, Poljoprivredna i savetodavna stručna služba Leskovac, Turistička organizacija, Narodni muzej, Regionalna privredna komora i Leskovački kulturni centar.

Skup je otvorila direktorka škole Milena Marjanović koja je rekla da je želja bila da se istakne po čemu je Leskovac sa okolinom poseban i svoj, te da veruje kako je ovo samo početak saradnje između škole i grada, javnog sektora, privatnih preduzetnika i obrazovnih institucija. Samo zajedničkim snagama možemo da učinimo da ovaj kraj bude prepoznatljiv svuda u svetu, pre svega po svom turističkom potencijalu.

Gradonačelnik Goran Cvetanović pozdravljajući okupljene podsetio je da je turizam izuzetno važna grana privrede svake zemlje i svakog grada, a da od njegovog razvoja svaka zajednica ima više koristi, kako direktne tako i indirektne.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare