PROMOCIJA I TAKMIČENJE

LESKOVAC

Osma izložba suvenira i turističkih publikacija, u organizaciji Turističke organizacije Leskovac (TOL), održaće se  12. i 13. novembra u holu Leskovačkog kulturnog centra.

Na izložbi svoje publikacije i suvenire predstavlja 50 izlagača iz svih krajeva Srbije, kao i iz zemalja u regionu – Makedonije, Crne Gore, Bugarske, BiH. Po prvi  put učestvovaće izlagači iz Sarajeva i Ohrida.

TOL će na izložbi predstaviti svoje suvenire izrađene od različitih materijala, tepsije, kondire, šolje, magnete sa motivima grada, kao i suvenire koji imaju upotrebnu vrednost, poput šolja.

Pored promotivnog, manifestacija ima i takmičarski karakter.

 

Takmičenje će se odvijati u 11 kategorija, i to: jednolisna turistička publikacija, višelisna turistička publikacija do 50 strana, višelisna turistička publikacija sa više od 50 strana, u kategoriji video publikacija turistički film i turisička reportaža, biće izabran najbolji suvenir, najbolji upotrebni predmet, najoriginalniji eksponat i turistički plakat.

Novina je to što su ove godine uvedene još dve takmičarske kategorije, turistička mapa i turistička razglednica.

Za nagrade će moći da se takmiče isključivo publikacije koje su štampane u poslednje dve godine. Kriterijumi na osnovu kojih će se vršiti odabir najboljih su autentičnost, koja pokazuje u kojoj meri  suvenir ili turistička publikacija odslikava mesto iz kog potiče, zatim, likovnost, inovativnost, kvalitet izrade i opšti utisak.

Izložba suvenira i turističkih publikacija je prodajnog karaktera. A ono što se od leskovačkih suvenira najviše kupuje su magneti sa motivima i slikama starog Leskovca, kao i paprike, a zanimljive su i mace sa natpisom „Srce prema jugu“.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare