Profesor fizičkog direktor Pozorišta lutaka?

NIŠ

Ukoliko se sutra na zasedanju odbornici Skupštine slože sa odlukom Odbora za imenovanje,   v.d. direktor Lutkarskog pozorišta biće profesor fizičkog vaspitanja Miljan Milenković. Na ranije raspisan konkurs za direktora ove ustanove prijavila su se dva kandidata. Upravni odbor nije dao poverenje ni jednom od njih, pa je Komisija danas predložila rešenje da v.d direktor bude Milenković, profesor u dve niške gimnazije.

Član komisije iz redova “Pokreta dosta je bilo” Radmila Popović,  smatra da  kandidat nem kvalifikacije za poslove za koje je  predložen. Ona je istakla da je ovo još jedan od niza primera neuspelih konkursa nakon kojih se po partijskom a ne po kriterijumu kvaliteta postavljaju kandidati na rukovodeće funkcije ili za članove upravnih i nadzornih odbora. Ona smatra da predloženi kandidat za v.d. direktora nema potrebne kvalifikacije jer po statutu ove ustanove predviđeno je  radno iskustvo od pet godina na rukovodećim poslovima u ustanovama kulture, što ovde nije slučaj  jer predloženi kandidat nema ni dana staža u ustanovama kulture :

“V.d. direktor mora da zadovolji kriterijume koje treba da zadovolji I postavljenje direktora. Formalno, njegovo obrazovanje je jedino što zadovoljava”, kazala je Popović.

To mišljenje ne dele ostali članovi Komisije a predsednik Komisije Ivan Jovanović smatra da “ Miljan Milenković ispunjava sve zakonom predviđene uslove. To je ono što nam je bilo najbitnije od svega. Čovek je profesor u dve niške gimnazije “ I kako je rekao činjenica da nema iskustva u ustanovama kulture “ nije bilo od presudnog značaja”.

Na današnjem sastanku Odbor za imenovanje dao je saglasnost  kandidatima za nadzorne i upravne odbore gradskih preduzeća i ustanova.  Sve ove odluke donete su sa jednim glasom protiv . Posebna polemika bila je oko upravnog odbora Narodnig univerziteta.

“ Danas smo na odboru za imenovanje imali predloge za nadzorne odbore javnih preduzeća I upravne odbore ustanova , gde vi imate I mlade ljude do 27 godina I starije preko 74, I taksiste I vojna lica I ljude sa diplomama sa privatnih fakulteta, znamo da su to fakulteti za politička postavljenja, sa vrlo malim ili iskustvom koje ninakoji način nije sa ustanovom ili preduzećem gde su delegirani” mišljenja je Popovićeva.

Na današnjem sastanku utvrđeni su I predlozi za imenovanje školskih odbora nekih niških osnovnih I srednjih škola.

O ovom pitanju će sutra na zasedanju skupštine grada Niša svoje mišljenje dati odbornici.

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
trackback
Profesor fizičkog direktor Pozorišta lutaka? - Vugla
6 godine pre

[…] Izvor: Jug press Dalje […]