Prirodne jelke  za očuvanje životne sredine

NIŠ

Javno komunalno preduzeće „Mediana“ organizovalo akcijsku prodaju prirodnih novogodišnjih jelki i drugih četinara sa busenom. Građani svoju jelku mogu kupiti na parkingu ispred tržnog centra „Delta Planet“, a nakon praznika, te jelke će pronaći svoje mesto na nekoj zelenoj površini u gradu. Akcija je organizovana sa ciljem zaštite životne sredine, i kako bi se smanjila seča mladih stabala četinara a trajala je od 9 do 17 sati u subotu. Akcija je trajala samo jedan dan, ali iz JKP „Medijana“ kažu da građani mogu nabaviti svoju jelku i u cvećarama JKP „Mediane“.

Pored jelki, JKP  „Mediana“ ponudilo je i druge vrste četinara. Jelke su od visine jednom metra, pa do dva i po. Prodavale su se po ceni od  850 dinara do 2000 dinara.

„JKP „Medijana“ danas ima akcijsku prodaju novogodišnjih jelki sa busenom, koja može da se posadi. Visine su od jednog do dva i po metara po ceni od 850, 1000, 1300 i 2000 dinara. Široka lepeza cena, pristupačne za sve građane. Interesovanje je vrlo veliko. Imamo i druge vrste četinara, recimo srebrni bor, lovor-višnju, tako da građani mogu izabrati šta im odgovara“, kazala  je Marina Đorđević, iz JKP „Mediana“.

Građani koji nemaju mogućnost da nakon praznika posade jelku u svom dvorištu, mogu da ostave svoje podatke, a radnici Zelenila će pokupiti jelku i posaditi je na parkovskoj površini, školi ili vrtiću.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare