Počeo festival „Niš u srcu“, organizovan i novogodišnji vozić u Tvrđavi

NIŠ

Na trgu Stevana Sremca kod „Kalče“, počeo je festival „Niš u srcu“, i trajaće  do 1. januara. Tu se nalaze brojni štandovi sa slatkišima, dekoracijama i ručnim radovima koje je priredila Fabrika umetnika – Niš u srcu.

„Imamo pedesetak izlagača koji će prodavati isključivo ručne radove i umetnička dela, a zabaviće nas 20 niških bendova svakoga dana od 12 do 20 sati, a svakog dana od 13 sati pripremili smo i dečiji program, gde će biti radionice, predstave za decu i nastupi naših najmlađih niških umetnika. Sarađujemo sa Turističkom organizacijom otpočetka, i bez njih ova čarolija ne bi bila moguća“, rekla je Jelena iz Fabrike umetnika Niš.

Prvog januara u 12 sati, se održava karneval Princeza junaka. Svakog dana nastupaće dvadesetak niških bendova.

„U saradnji sa fabrikom umetnika smo se potrudili da okupimo sve naše mlade kreativce i umetnike, i ljude dobre volje. Organizovali smo bogat kulturno-umetnički i muzičko-scenski program. Svakog dana smenjivaće se više od 30 muzičara i bendova na našoj sceni. Organizovali smo i novogodišnji vozić u Tvrđavi, gde će turistički vodiči u odelu Deda Mraza prikazivati najmlađima lepote Niške tvrđave, jer nas sledeće godine očekuje obeležavanje tri veka postojanja Niške tvrđave“, izjavila je Dragana Božić, direktorka Turističke organizacije Niš.

Ona je dodala da su hoteli i restorani u velikoj meri popunjeni. Takođe, i privatni smeštaj je u velikoj meri rezervisan i očekuje se više od 10 hiljada turista iz celog regiona.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare