PRILIKA ZA RAZMENU ZNANJA, ALI I DRUŽENJE

LESKOVAC

Škola za osnovno i srednje obrazovanje „11. Oktobar“ 15. aprila bila je domaćin 18. republičkog takmičenja u tekstilstvu, na kome je učestvovalo 11 škola iz cele Srbije. Takmičenje je otvorio gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

-Leskovac je danas po prvi put domaćin srednjih škola dece sa smetrnjama u razvoju. Oko 60 učenika iz 11 gradova nadmetaće se u oblasti tekstilstva i kožarstva. Grad Leskovac je podržao ovo takmičenje jer su ovakvi susreti još jedna dobra prilika za razmenu znanja i umeća, ali su za decu sa smetnjama u razvoju naročito značajni zbog druženja i intenzivije socijalne uključenosti. U želji da ovoj deci omogućimo što noramlnije odrastanje i adekvatne ustanove obrazovanja, u proteklom periodu smo puno uradili na prilagođavanu škole za osnovo i srednje obrazovanje „11. oktobar“ potrebama učenika, rekao je Cvetanović.

U školi je napravljena prva senzorna soba, podsetio je Cvetanović, u šta je grad uložio milion i po dinara. U drorištu škole je izgrađen teren za preventivne i korektivne vežbe, u šta je uloženo 2,5 miliona dinara. Grad je usvojio odluku da se izdvoje sredstva  za putne troškove pratioca 25 đaka iz ove škole koji koriste sopsveni prevoz.

-I dalje ćemo raditi na stvaranju boljih uslova za život i obrazovanje svakog deteta na području našeg grada i uvek podržavati ovakve manifestacije, rekao je Cvetanović.

Pored takmičarskog dela, u kome su učesvovale škole za decu sa smetnjama u razvoju iz Leskovca, Niša, Kruševca, Bora, Vranja, Zaječara, Pančeva, Novog Sada, Pirota, Umke i Stare Pazove, održana je i modna revija, dodeljene su diplome i organizvano je druženje učesnika, kao i obilazak muzeja. Sponzori ove manifestacije bili su „Nevena“, „Zdravlje Aktavis“ i „Džinsi Srbija“.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare