STEFANOVIĆ : IZGLEDA DA SE NISU NEŠTO DOBRO DOGOVORILI S TAČIJEM

LESKOVAC

 

Nekadašnji  šef pregovaračkog tima  Srbije u dijalogu  Beogrd-Priština Borko Stefanović rekao je danas za JUGpress da o tome koliko Jedinstvena srpska lista stvarno vodi računa o Srbima koji žive na Kosovu  treba da kažu gradjani koji su ih i birali.

„Ja mislim da je to velika sramota i dokaz da Aleksandar Vučuć nije ispunio ni jedno predizborno obećanje jer je obećao nešto sasvim drugo oko Kosova a gradjani koji tamo žive znaju najbolje da se to nije desilo“, rekao je Stefanović i dodao da „svi čekamo kao ozebao sunce tu Zajednicu srpskih opština   da vidimo da  najzad zaživi i šta će ona konkretno da radi“.

On se „plaši“ da su izgledi prilično tanki“ zato  što se nevidi da se taj proces završava.

„Ulazimo iz jednog izbornog ciklusa u drugi a narod tamo je u velikom strahu, pre svega za svoju bezbednost  ali i da će izgubiti posao, ili da ga neće naći“, što Stefanović smatra za „najvećim problemom“.

On kaže da su poslanici Jedinstvene Srpske liste „Vulinovi i Vučićevi poslanici“ koji su „ pomogli da Hašim Tači bude izabran za predsednika Kosova“.

„Ja mislim da je njihov stav legitiman samo mi nije jasno što se stide  toga. Što ne dodju na inaguraciju čoveka za koga su glasali, to je meni licemerno. Ne razumem zašto to rade kada pričaju kako se oni bore za Srbe na Kosovu, što se kriju iza takvih poteza. Možda oni znaju nešto više nego što znamo mi?“, rekao je Stefanović.

Smatra da „oni znaju zašto su morali da glasaju za Hašima Tačija pa  sada ne daju Marku Djuriću da udje  na Kosovo. A  on onako drčno kaže „vidimo se na Kosmetu“. Ne znam kome on to dobacuje, Hašimu Tačiju za koga su glasli njihovi poslanici u Skupštini Kosova?“ pita Stefanović.

„Mislim da se nešto nisu dobro dogovorili, očigledno“, smatra Stefanović..

On, ipak, kaže da „sadašnja politika na Kosovu i Metohiji nije tema oko koje ćemo  mi da se sporimo. Zato što mi  iz Levice Srbije nikada nećemo raditi ono što su oni radili nama  i zato što je to naš nacionalni interes.

Ali, ja moram da vam kažem da to rade nespretno i amaterski , što gradjani na Kosovu odlično znaju“, rekao je Stefanović.

Na pitanje JUGpressa  da se do skoro govorilo da političati na severu Kosova koriste ljude iz kriminalnog miljea za prljave poslove i da li se sada promenila situacija da su ti ljudi, u stvari, glavni i da kontrolišu političare , Stefanović je rekao „to ne može da tvrdi“ ali da zna   „šta smo mi preživeli u ono vreme“.

„Mislim da i nema više kriminalaca jer su svi postali legalni. Ta priča o kriminalcima i tajkunima je služila Vučiću dok ne dodje na vlast. Kad je došao na vlast, ta garnitura  ljudi su postali „ugledni biznismeni“ a kriminalci su neki drugi. Samo ne znam koji to drugi kada, kad nekoga uhapse, niko ne dira njegove pare i vrlo brzo ga puste. To vam je ta „Vučićeva pravda““, rekao je Stefanović.

On kaže da mu je „jedino žao što gradjani nemju čega dobrog  da se sete u poslednje četiri godine, otkad su naprednjaci na vlasti.

Borko Stefanovic

Na pitanje da li očekuje da će Vuk Jeremić , s kojim je do pre četir godine blisko saradjivao u Ministarstvu  inostranih poslova, biti izabran za generalnog sekretra UN i  da li misli da je podrška Vlade Srbije iskrena, Stefanović je rekao kako misli da je „podrška Vlade zakasnila“.

„Mllsim da je dobro što su podržali Vuka Jeremića, koji nije bez mana ali je naš kandidat i treba ga podržati. Mislim da je podrška malo zakasnila. Da li će uspeti , ne znam ali želim mu svu sreću“.

„Ako je naš čovek, naš državljanin, stvorio je neko ime i rezultat, mislim da ga treba podržati i to nije tema oko koje bi se mi i vlast svadjali. Kao što mislim da ni Kosovo ni Evriopska Unija nisu za svadju zato što su to već sada postale tehnički neuspešne stvari“, rekao je Stefanović za JUGpress.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare