Prijem za pripadnike Odeljenja za vanredne situacije

VRANJE

Gradonačelnik Vranja  Slobodan Milenković organizovao je prijem za pripadnike Odeljenja za vanredne situacije, povodom 7. novembra, Dana zaštite od požara.

Uz čestitke za današnji praznik gradonačelnik je podsetio na dobru saradnju sa Odeljenjem za vanredne situacije.

„Zajedno smo pokazali visok stepen odgovornosti u vanrednim situacijama i uradili mnogo toga da unapredimo sistem zaštite i spasavanja. Pripremljena je kompletna dokumentacija za izgradnju Regionalnog centra za vanredne situacije u Vranju, a istovremeno se radi i na izradi svih drugih planskih dokumenata predviđenih zakonom. Posle deset godina uređen je i tok Južne Morave kod Zlatokopa, koji je za vreme poplava izazivao brojne probleme“, rekao je dr Milenković.

Zamenik načelnika Sektora za vanredne situacije, Bojan Kostić je istakao da je Grad Vranje u odnosu na druge, načinio veliki iskorak i nalazi se u samom vrhu na planu zaštite i spasavanja. Saradnja sa Sektorom za vanredne situacije je na zavidnom nivou i u narednom periodu nastavićemo da unapređujemo ovu oblast i pružamo vam podršku“, kazao je Kostić.

On je govorio i o projektu koji se realizuje sa Bugarskom i u koji će biti uključen i grad Vranje. Reč je o projektu koji se odnosi na zaštitu od požara i formiranje timova za spasavanje tokom poplava.

O značaju dobre saradnje sa lokalnom samoupravom na planu bezbednosti građana, govorio je i načelnik Odeljenja za vanredne situacije u Vranju, Vedran Tašković.

Dan zaštite od požara, 7. novembar, obeležava se jer je na taj dan 1834. godine ministar unutrašnjih poslova, Đorđe Protić, sačinio i potpisao ,,Uredbu o gašenju požara“. To je uradio po nalogu kneza Miloša Obrenovića. Uredba je predstavljala osnovu za razvoj pravne regulative u oblasti zaštite od požara i formiranja vatrogasno-spasilačkih jedinica.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare