DS na izlaganje Cvetanovića o uspesima lokalne vlasti

LESKOVAC

Gradski odbor Demokratske stranke reagovaće svaki put kad gradonačelnik Goran Cvetanović i njegovi saradnici javno iznesu niz neistina u obraćanju građanima sa ciljem obmanjivanja javnosti i predstavljanja rezultata svog rada kao nikad ostvarenih u viševekovnoj istoriji Leskovca, saopštio je danas Gradski odbor DS.

“Asfaltiralo se i pre Cvetanovića, asfaltiraće se i posle njega jer asfalt nisu izumeli gradonačelnik i njegovi saradnici. Menjale su se vodovodne i kanalizacione cevi, menjaće se i u budućnosti. I problem nisu delovi grada sa asfaltom, koji treba revitalizovati, ili vodovodne i kanalizacione cevi koje, zbog dotrajalosti, treba zameniti. Problem su, gospodine Cvetanoviću, delovi grada koji u 21.veku nemaju asfaltirane ulice niti vodovodnu i kanalizacionu mrežu. Problem su romska naselja u koja niste ni ušli, a od čijih predstavnika očekujete glas na izborima.
Kada kažete da je pet hiljada ljudi zaposleno u poslednjih pet godina i da je u značajnoj meri smanjen broj nezaposlenih u Leskovcu, ne možemo a da Vas ne pozovemo da nam taksativno nabrojite preduzeća koja su zaposlila te ljude. S druge strane, zahtevamo da nam date precizan broj onih koji su ostali bez posla i onih koji su Leskovac napustili. Da li mislite da brisanje iz evidencije nezaposlenih zbog neredovnog prijavljivanja Nacionalnoj službi za zapošljavanje, automatski znači i zaposlenje? Ne, ne znači. Vaša je obaveza da javnosti saopštite i broj članova SNS-a i ostalih koalicionih partnera koji su, uprkos zabrani zapošljavanja i bez prethodne saglasnosti Vlade RS, dobili rešenja na neodređeno vreme. Čak i zakone i uredbe koje donosi Vaša Vlada, ne poštujete.
U Vašem maniru je da tuđe projekte predstavljate kao svoje. Podsetićemo Vas da je Demokratska stranka još 2012. godine izašla sa predlogom i uradila kompletan projekat izgradnje koncertne dvorane „Dr Mira Ivanović“ u prostoru nekadašnjeg Doma vojske.
Hvalite se organizovanjem letovanja za tridesetoro penzionera. Šta je sa ostalih dvadesetak hiljada stanovnika Leskovca u trećem životnom dobu koji su diskriminisani time što nisu letovali u, kako kažete, Sartiju o trošku grada? Da li je to politika koju propagirate i slogan kojim se hvalite „da ima za sve, a ne samo za neke“. Iz svega do sada urađenog s Vaše strane, čini nam se da ste sami sebe demantovali više puta u proteklih pet godina.
I mogli bi smo da demantujemo svaku Vašu jučerašnju izjavu, ali je dovoljno reći samo sledeće- gospodine Cvetanoviću, Leskovčani su bez posla, gladni i siromašni. Mere štednje nisu se odrazile na Vas i Vaše satelite, odrazile su se na one koji sa 20 000 dinara mesečno pokušavaju da plate račune, kupe hranu, obezbede deci normalno odrastanje. Zarade u pojedinim javnim i javno-komunalnim preduzećima kasne i deset meseci, putne troškove ne isplaćujete. I umesto što povećavate namete i obaveze građanima, razmislite da se odreknete nekog svog egzotičnog putovanja o trošku svih nas i taj novac preusmerite najsiromašnijima. Podsetićemo Vas da još uvek čekamo ekonomske rezultate brojnih Vaših putovanja, pa i uspostavljanja saradnje sa predstavnicima kineske provincije Lang Džou koje se desilo pre devet godina.
I, kao sto smo u više navrata naglašavali, ono što smo mi izgradili, Vi i Vaši saradnici ne možete ni da okrečite. Razlika je samo u tome što smo mi ćutali i radili, a Vi i izložbu ptica koristite za svoje javno eksponiranje”, navodi se u saopštenju DS.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare