Prijem za predstavnike Udruženja oslobodilačkih ratova

VRANJE

Povodom 4.oktobra Dana oslobođenja Vranja u Prvom svetskom ratu, gradonačelnik ovog grada  Slobodan Milenković priredio je prijem za predstavnike Udruženja ratnika oslobodilačkih ratova do 1918. godine.
,,Vranjancima čestitam ovaj važan datum u našoj istoriji. Obaveza je da poštujemo sve žrtve koje su prošle pravu golgotu, kako bismo mi danas živeli u slobodi”, rekao je  Milenković.
On je podsetio na sve značajne bitke u Prvom svetskom ratu napomenuvši da lokalna samouprava pruža podršku udruženjima koja neguju uspomene na poginule ratnike.

vranje-prijem-udruzenje
Na prijemu se zahvalila predsednica Udruženja ratnika oslobodilačkih ratova do 1918. godine Vesna Đorić istakavši da ova asocijacija posebnu pažnju posvećuje edukaciji mladih ljudi, kao i obnovi spomen obeležja, koji su nemi svedoci burne prošlosti.
Na prijemu su govorili su i doktori Dragan Mikić, Veljko Todorović i Branislav Popović koji će u okviru obeležavanja praznika u Domu vojske imati promociju knjiga, koje obrađuju segment zdravstvene zaštite srpskog naroda tokom ratova u 20.veku.
Povodom godišnjice oslobođenja ispred kosturnice na Šapranačkom groblju u Vranju odata je pošta i održan parastos poginulim ratnicima.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare