Svečanost povodom dana oslobođenja Vranja

VRANJE

U velikoj sali Skupštine grada, održana je svečana sednica povodom obeležavanja 98. godišnjice oslobođenja Vranja u Prvom svetskom ratu.

O ovom značajnom datumu, govorio je predsednik Skupštine dr Dejan Tričković, ističući da je utkan u istoriju našeg naroda, kao jedna od najvažnijih kolektivnih uspomena.

„Preteške patnje i nadčovečanska stradanja najkraće odslikavaju albansku golgotu naših ratnika. Krf je za vojnike bio simbol spasa, ispostavilo se ne samo zemaljskog već i nebeskog.

Plava grobnica i ostrvo Vido su za Srbe sveta mesta, u kojima su mnogi vojnici, posle albanske golgote pronašli večni mir. Prošao je jedan vek, patnja naroda ostala je za nezaborav, patnja koju nijedan narod u svetskoj istoriji nije doživeo, i nadam se da nikada niko neće doživeti”, rekao je Tričković.

vranje-dan-oslobodjenja-1

Povodom godišnjice oslobođenja Vranja „Javno priznanje 4. oktobar“, u vidu diplome sa novčanim iznosom od 50.000 dinara, dodeljeno je primarijusu dr Blagoju Timčiću za izuzetne rezultate u oblasti zdravstvene zaštite i unapređenju rada Internog odeljenja Opšte bolnice u Vranju. Dibitnik je i Mile Ristić, pripadnik PU u Vranju, za izuzetne rezultate na polju suzbijanja kriminaliteta i bezbednosti građana.

U ime nagrađenih, zahvalio se dr Timčić, koji se odrekao novčanog dela priznanja, a iznos će biti uplaćen na račun Hematološkog odeljenja Vojno-medicinske akademije u Beogradu.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare