Prijem za predstavnike organizacija osoba sa invaliditetom

LESKOVAC

U Leskovcu se , pored rešavanja tekućih problema, ulaganja u infrastrukturu, privlačenja investitora i otvaranja novih radnih mesta, ulažu veliki napori kako bi se osobe sa invaliditetom osnažile i uključile u tokove društva kao jednaki i ravnopravni članovi, rekao je na današnjem prijemu priređenom povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom. gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović .

” Za oblast socijalne zaštite je ove godine iz budžeta grada izdvojeno 166,8 miliona dinara, a putem javnog konkursa je podržan veliki broj vaših projekata sumom od trideset i jednog miliona dinara” , rekao je Cvetanović i dodao da su u renoviranoj zgradi Centra za socijalni rad postavljeni rampa i lift.

Cvetanović je rekao i da je pre desetak dana izgrađena rampa na keju pored Veternice namenjena osobama sa invaliditetom.

On je dodao da u Srbiji ima preko 800 hiljada osoba sa invaliditetom, a da je u Leskovcu taj procenat između 8 i 10% od ukupnog broja stanovnika i ocenio da je potrebno sve više ulagati radi inkluzije osoba sa invaliditetom u društvo.

Predrag Jovanović iz „MS udruženja Jablaničkog okruga“ nekoliko puta se zahvalio gradonačelniku Cvetanoviću na onome što čini za osobe sa invaliditetom.

„Briga i pažnja koju svi mi dobijamo, ne samo danas, već tokom cele godine u gradu Leskovcu znači mnogo i pokazuje da osobe sa invaliditetom nisu nevidljive i zanemarene. Sama činjenica da nas je gradonačelnik danas ugostio u svom kabinetu svedoči o podršci i pomoći koju lokalna samouprava pruža našim udruženjima. A i drugi vidovi podrške nisu zanemarljivi i ovom prilikom želim da vam zahvalim na tome. Hvala za svaku pobeđenu predrasudu i preziđenu prepreku!“, rekao je Jovanović.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare