Prijem za polaznike Letnje škole muzike

LESKOVAC

Povodom početka, pete po redu, Letnje škole muzike “Strings” gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović priredio je danas prijem u Svečanoj sali gradske kuće u Leskovcu za više od 90 polaznika i 12 profesora ove škole.

“Leskovac je nesumnjivo grad muzike i rasadnik muzičkih talenata. Jedan smo od retkih gradova u Srbiji sa kamernim orkestrom koji kao i zvezdice “Libero”, ali i učenici Muzičke škole osvajaju brojna priznanja na gostovanjima kako u Srbiji, tako i širom sveta. Već pet godina u Leskovcu se održava Letnja škola muzike “Strings” po kojoj smo za kratko vreme postali prepoznatljivi, ne samo u Srbiji, već i van njenih granica. To potvrdjuje i prisustvo eminentnih profesora muzike, kao i sve veće interesovanje dece i mladih za pohadjanje ove škole. Verujem da kvalitet ponudjenih sadržaja pokazuje da ova škola muzike iz godine u godinu raste, razvija se, nudeći polaznicima vrhunsku edukaciju, a sa brojnim pratećim koncertima i odličan muzički program za leskovačku publiku”, izjavio je Goran Cvetanović.

Gradonačelnik je dodao i da grad Leskovac još od prvog dana finansijski podržava rad Letnje škole “Strings”, naglasivši da je ove godine “po prvi put stigla i podrška Ministarstva kulture Vlade Republike Srbije”.

Medjutim, na jučerašnjoj konferenciji za novinare u Leskovačkom kulturnom centru, povodom početka Letnje škole muzike, na pitanje novinara Jugpressa da li je ovo prva godina pokroviteljstva od strane Ministarstva kulture, portparolka LKC-a, Ivana Ristić je rekla da Ministarstvo već drugu godinu zaredom podržava rad škole muzike.

Na današnjem prijemu, direktorka Leskovačkog kulturnog centra, Sanja Conić je istakla da je početak rada Letnje škole muzike bio vrlo skroman.

“Pre pet godina počeli smo skromno, na ideju kolege, urednika muzičkog programa, Saše Stevanovića i grupe profesora, sa samo dvanaestoro dece i nekoliko programa odnosno nekoliko instrumenata”.

Jedan od profesora Letnje škole muzike, Dragan Djordjević Suzuki dodao je da će vrlo verovatno u skorijoj budućnosti ova škola prerasti u pravi festival, zato što zainteresovanost ne samo učenika, već i profesora, svake godine raste.

Letnja škola “Strings”, u organizaciji LKC-a, počela je 14. avgusta i trajaće do 19. u mesecu. Časove violončela, violine, viole, gitare i kontrabasa držaće 12 vrhunskih predavača sa fakulteta i muzičkih akademija iz Srbije i inostranstva.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare