Prijem za plivače dva leskovačka kluba

LESKOVAC

Juniorski reprezentativac Srbije Nikola Milenović, član PK „Dubočica“, rekao je  danas da je veliko zadovoljstvo i uspeh sa 14 godina biti član reprezentacije.

„Državni sam prvak na 800 i viceprvak na 1500 metara. Ti rezultati su me kvalifikovali da nastupim za Srbiju na četvoromeču u Banja Luci,“ rekao je on.

Lokalna samouprava priredila je danas  prijem za plivače i trenere plivačkih klubova „Dubočica“ i „Leskovac“ povodom njihovih dosadašnjih rezultata.

Viktor Dimitrijević iz PK „Leskovac“ zahvalio se u ime svih plivača, ali i drugih sportista, na pomoći i podršci koju pruža gradska uprava, ali i na novčanim nagradama koje su preko Agencije za lokalni razvoj dodeljene mladim talentima.

„Zahvaljujem se u svoje lično ime trenerima, Milanu iz teretane „MG“ i mojim roditeljima koji su me motivisali da napravim ovakve rezultate. Obećavamo da ćemo imati odličan uspeh u školi, trenirati jače i bolje, što će se videti na sledećem državnom prvenstvu u julu ove godine.“

 

 

Plivački klub Leskovac osnovan je 2005. godine i praktično je nastao iz škole plivanja koja je u okviru Sportskog saveza Leskovca radila od 2002. godine.

Kroz školu plivanja koju organizuje ovaj klub prošlo je više od 10.000 mališana koji prema rečima trenera mogu samostalno i slobodno da plivaju.

Nedavno su mladi plivači Leskovca osvajanjem drugog mesta na Prvenstvu Srbije u konkurenciji pionira obogatili sjajnu kolekciju medalja koje su osvajali prethodnih godina.

Više od 70 mladih plivača trenutno trenira u PK „Leskovac“.

Plivački klub „Dubočica“ je osnovan pre pet godina i do sada je osvojio više od 1.000 medalja na međunarodnim takmičenjima od Italije do Makedonije, kao i više od 100 medalja na takmičenjima u organizaciji Plivačkog saveza Srbije.

Veći broj plivača ovog kluba su prvaci Srbije, a na zimskom prvenstvu Centralne Srbije PK „Dubočica“ je bio ekipno najbolji.

Na poziv selektora troje kadeta Dubočice i trener Dušan Veličković će od 12. do 15. aprila biti u nacionalnom trenažnom kampu.

Članovi ovog kluba Milan Stojilković i Miroslav Kocić su vicešampioni države iza takvih asova kakvi su Ivan Lenđer i Čaba Silađi.

Gradonačelnik Goran Cvetanović  rekao je da i ove godine leskovački plivači nastavljaju sa sjajnim nastupima i donose veliki broj medalja sa takmičenja koja se održavaju širom Srbije.

 

„Lokalna samouprava će i u narednom periodu kroz programsko finansiranje nastaviti da ulaže u plivanje sa željom da nastavite sa uspešnim nastupima, da osvajate nove medalje, da dostojno reprezentujete svoje klubove, svoj grad, svoju državu, ali i da budete pravi promoteri sporta i zdravih stilova života. Postignutim rezultatima dokazujete da ste budućnost i snaga našeg grada i Srbije. Treba da budete primer svim mladim ljudima da znaju da ako su uporni u onome što rade, uspeh im neće izostati,  rekao je ona.

Nenad Stanisavljević, predsednik PK „Dubočica“ rekao je da klub postoji pet godina i za to vreme uspeo je da napravi jedan plivački brend grada Leskovca i samog kluba.

„Trudićemo se da i ubuduće opravdamo svakojaku pomoć koju dobijamo od grada. Zahvalni smo na tome gradonačelniku Cvetanoviću, gradskom većniku Goranu Vukadinoviću, Odelenju društvenih delatnosti odsek sport, kao i svim prijateljima kluba koji nam nesebično pomažu. Hvala i upravi SRC „Dubočica“ koja nam je omogućila izvanredne uslove za treninge. Bez svega toga ne bi bilo ni nas.“

Trener PK „Leskovac“ Milan Kitanović kaže da i ovaj klub duguje veliku zahvalnost Gradu Leskovcu na razvoju i podsticanju sporta, kao i na omasovljenju bavljenja plivanjem.

„Klub je osnovan 2005. godine i karakteriše ga vrhunska organizacija, zalaganje trenera i veliki broj medalja osvojenih na brojnim takmičenjema u zemlji i inostranstvu. Naš klub je na državnom prvenstvu po zvaničnoj statistici medalja zauzeo drugo mesto u Srbiji. Naši članovi su oborili i jedan državni rekord u disciplini mešovita štafeta 4×50 metara, gde su dva dečaka i devojčice bili za sedam sekundi brži u odnosu na prošlu godinu. Zahvalni smo gradu na finansijskoj pomoći i bez nje klub ne bi mogao da funkcioniše.“

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare