Turski ambasador u poseti Nišu

NIŠ

 

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović sastao se danas sa ambasadorom Turske u Srbiji Tanju Bilgicom koji boravi u prvoj zvaničnoj poseti ovom gradu.

Na sastanku koji su imali razgovaralo se o modalitetima buduće saradnje Grada Niša i ambasade Turske u Srbiji, kako na polju  privrede, tako i u oblasti kulture. Ambasador je poručio da je veliki broj turskih investitora zainteresovan da ulaže u Srbiju a da je Niš posebno interesantan zbog svog geografskog položaja, ali i zbog kvalitetne i kvalifikovane radne snage.

„Niš je veoma važn grad za Srbiju i mi to prepoznajemo tako da već imamo neke značajne investicijke ovde a sa gradonačelnikom smo razmatrali mogućnosti da ih bude još. I da se naša saradnja na ekonomskom polju unapredi. U Nišu imamo uspešne investitore koji predstavljaju pozitivan primer a njih su raspoloženi da slede i drugi privrednici koji bi rado došli da investiraju. Poznato je da turska avio kompanija ima kargo letove iz Niša ali bismo želeli da uspostavimo i putnički avio saobraćaj . na tome želimo više da radimo“, rekao je njegova ekselencija Turski ambasador Tanju Bilgicom.

Gradonačelnik je izrazio nadu da će u narednom periodu biti uspostavljena putnička avio-linija na relaciji Niš-Istanbul, kao i da je to zajednički zadatak koji Grad i Ambasada Turske treba da realizuju.

U Gradskoj kući danas su boravili i mališani koji će krajem juna na dečjem muzičkom festivalu „Srbija u ritmu Evrope“ igrati, pevati i plesati u ritmu Turske koju će na tom takmičenju predstavljati. Festival će krajem juna biti održan u Somboru, a ukoliko pobede, niški osnovci i srednjoškolci otputovaće u Tursku o trošku manifestacije.

Niš je jedan od gradova koji će se takmičiti, a nišku ekipu čini 10 plesača i dva pevača. Ambasador i gradonačelnik pozdravili su ovu decu, a ambasador je između ostalog rekao da je u Niš došao i da bi se upoznao sa Nišlijama koji će na takmičenju „Srbija u ritmu Evrope“ predstvaljati Tursku.

Republika Turska već osam godina podržava ovu manifestaciju koja se u našoj zemlji održava punih devet godina i čiji je cilj da prepozna i promoviše mlade talente u skladu sa Evropskom poveljom o učešću mladih u životu na opštinskom i regionalnom nivou. Do sada se širom Srbije takmičenje održalo u 8 gradova.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare