Prijem za delegaciju Udruženja potomaka povodom 4. oktobra

VRANJE

 

Povodom 99. godišnjice oslobođenja Vranja u Prvom svetskom ratu, predsednik Skupštine grada, dr Dejan Tričković i zamenik gradonačelnika, Nenad Antić, priredili su prijem za delegaciju Udruženja potomaka ratnika oslobodilačkih ratova Srbije do 1918. godine.

,,U Velikom ratu srpski narod bio je na ivici istrebljenja i ova, kao i sve naredne generacije, neće zaboraviti žrtve, ni ljubav koju su hrabri preci pokazali prema domovini. Čuvanjem istorije od zaborava pokazujemo da poštujemo naše pretke, koji su za slobodu dali živote“, rekao je predsednik gradskog parlamenta, dr Tričković.

Sloboda je najveća vrednost našeg naroda. Ona je zalog za buduće generacije i u čuvanju slobode moramo biti mudri i obazrivi, istakao je obraćajući se prisutnima zamenik gradonačelnika, Antić.

,,Imali smo brojne ratove, proliveno je mnogo krvi i iz svega možemo izvući pouku da je bolje pobeđivati u miru“, rekao je Antić, koji je rekao da se sprovode aktvnosti na bratimljenju sa Krfom.

Predsednica Udruženja potomaka ratnika oslobodilačkih ratova Srbije do 1918. godine, Vesna Đorić, zahvalila se na prijemu i dosadašnjoj saradnji.

Ona je podsetila na činjenicu da su aktivnosti udruženja usmerene na čuvanje istorije i sećanje na poginule.

„Angažovani smo i na obnovi spomenika, kao i na organizovanju brojnih predavanja i izložbi. Sledeće godine obeležićemo dva velika jubileja, 100 godina od oslobođenja u Velikom ratu i 140 godina oslobođenja Vranja od Turaka“

U tome očekujemo podršku lokalne samouprave, zaključila je Đorićeva.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare