Prijava zbog pretnji na kraju suđenja

VRANJE

Posle svedočenja oštećenih Olivere Vladković i Svetlane Ivanov iz OK radija, u kojima su naglasile da se i u sudnici osećaju ugroženo, jer optuženi Dejan Nikolić Kantar preti, da se plaše, na samom kraju suđenja ponovio je pretnje koje dodatno ugrožavaju oštećene u ovom slučaju, a očigledno je da će, upravo zbog nemogućnosti da se  kontroliše, Dejan Nikolić nastaviti sa pretnjama i to sa ciljem da ih i realizuje, prenosi danas Javni servis.

” Pravni zastupnici oštećenih podneli su krivičnu prijavu protiv optuženog, jer je „ugrozio sigurnost i prouzrokovao osećanje nesigurnosti i straha kod više lica… i to tako što je svestan svog dela i zabranjenosti istog, a želeći njegovo izvršenje, više puta uputio nedvosmislene i direktne pretnje da će neposredno napasti na život i telo oštećenih, kao i drugih prisutnih lica (među kojima su se nalazili novinari, sudije, advokati, javni tužilac i druga javnost), a pretnje koje glase:

„Onaj ko se plaši i treba da se plaši!“, „To što ste izjavile na sudu da se plašite, u pravu ste, imate razloga da se plašite, i ja neću stati…“ (direktno se odnosi na oštećene u postupku koji  se vodi pred Osnovnim sudom u Vranju, br predmeta K.166-22), „Ću iskršim Vranje ako ostanem u pritvoru!“ (u sličnom kontekstu, spomenuo je i Beograd), „To se u Jasenovcu 1941. godine rešavalo sa tak-tak-tak!“, čime je Dejan Nikolić zvani Kantar izvršio krivično delo ugrožavanja sigurnosti iz člana 138 stav 3 Krivičnog zakonika u vezi sa st. 1 KZ RS.

U prijavi se traži da se po hitnom postupku, budući da se radi o događaju koji se odigrao u zgradi suda od strane višestruko osuđivanog lica, te da se ovakvim postupanjem vrši pritisak na oštećene i (posredno) na druge svedoke u predmetu koji se vodi pod brojem 166-22 te se tako sprečava i ometa dokazivanje… da se proširi optužni akt protiv Dejana Nikolića”, navodi Javni servis.

Pored oštećenih, predloženo je i da se saslušaju novinari i osobe koje su bile prisutne na ovom suđenju, saznaje JUGpress.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare