Pri kraju radovi na uređenju tržnog centra “Sajam”

LESKOVAC

Moderan šoping centar na prostoru nekadašnjeg „Leskovačkog sajma“ biće otvoren 14. oktobra, jer je pri kraju treća faza obnove. Površina objekta je 5500 kvadrata i imaće tri nivoa. Biće otvorene prodavnice svetskih brendova, od kojih se neki ne mogu naći južnije od Beograda, restoran brze hrane, knjižara, dečja igraonica, kuglana… Biće obezbeđeno i 80 parking mesta, a u planu četvrte, završne faze je izgradnja podzemne garaže i poslovno-stambenog prostora koji će činiti sedmospratnica u tri lamele i gde će biti 170 stanova sa 21.000 kvadrata. Tim povodom gradonačelnik Goran Cvetanović je obišao budući tržni centar i održao konferenciju za medije, rekavši da je sačuvan karakterističan oblik leskovačkog sajma.

„Dugo godina je ovde bio korov, ništa nije funkcionisalo, dok leskovački privrednici nisu preuzeli odgovornost i rezultate radova uveliko vidimo. Očekujem da ovo bude novo mesto za okupljanje i druženje Leskovčana.“

Miloš Marinković, pr kompanije “Sajam“, naglašava da dolazi 20 različitih brendova za sve generacije.

„Leskovac će dobiti i jedan lep trg ispred samog sajma i samog stambenog kompleksa. Igraonica je jedna od najvećih u regiji, kao i kuglana koja je namenjena i starijima i mlađima za zabavu. Na oko 300 kvadrata biće i super market sa prehrambenom robom. Ostalo je još nekih 20-ak procenata slobodnog poslovnog prostora, ali očekujemo da i to ubrzo bude zauzeteo. Posao će u ovom objektu pronaći 50-70 osoba, a očekujemo da kompletan objekat bude gotov za nekih godinu i po dana“, dodaje Miloš Marinković.

Prati
Obavesti me o
guest

9 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Čekaj malo
Čekaj malo
2 godine pre

Znači, kao grad smo bili nesposobni da tzv Šajkaču dovedemo u ovakvo stanje, pa je moralo na ovakav, doduše netransparentan, način da se ovaj prostor uređuje. Svaka čast privatnicima i njihovoj svojini, ali možda će se i nekad naći neko da to ispita. Za sada nam ostaje da se divimo ili ne objektu, kkao što nam ostaje i verovanje “da neko odozgo vidi sve”, jer kao građani ne vidimo ništa zbog glave zabijene u zemlju.

Светилиска
Светилиска
2 godine pre
Odgovori  Čekaj malo

Nikada, ama bas nikada, okrugli paviljon nije dobio naziv SAJKACA. To sto ovi sa drugog portala stalno skrnave ime OKRUGLOG PAVILJONA, to njima na dusu. Ovde na ovom portalu neka se koristi ime onakvo kakvo su ga dali Leskovcani pre 50 i vise godina.SAJKACA???!!!Koja budalastina.

Djura Leskovac
Djura Leskovac
2 godine pre

Profesor je u stvari hteo da kaže ovo:
https://jugpress.com/nesic-zasto-okrugli-paviljon-nije-nikakva-sajkaca/

Zar ne Profesore? 🙂 A što se tiče “drugog portala”, molim Vas da ne budete baš toliko strogi. Pa Vi najbolje znate da mu je ta ljubav prema šajkačama još iz SEPEO-a ostala. Iako bi po mestu svog rođenja i svom kasnijem društveno-političkom razvoju, morao da se kune jedino u kapu titovku, i da je svako jutro uz veliko metanije celiva direktno u petokraku, baš kao što vernici celivaju Bogorodicu trojeručicu u “treću ruku”. 🙂

Uzgred, bilo bi lepo da drugom portalu njegov finansijer plati kartu do grada Ralija u Severnoj Karolini, kako bi mogao da objasni glupim Amerima da svoj “Okrugli paviljon” (Dorton arena) ne zovu “sedlo”. Da ne hule više Boga i na “kapu nad kapama”! 🙂

11430156_10205933502752688_7466252989174567745_n.jpg
Zadnji put uredio 2 godine pre Djura Leskovac
Djura Leskovac
Djura Leskovac
2 godine pre

Zadnji put uredio 2 godine pre Djura Leskovac
Čekaj malo
Čekaj malo
2 godine pre

El ovako bolje? ?

Znači, kao grad smo bili nesposobni da Okrugli paviljon dovedemo u ovakvo stanje, pa je moralo na ovakav, doduše netransparentan, način da se ovaj prostor uređuje. Svaka čast privatnicima i njihovoj svojini, ali možda će se i nekad naći neko da to ispita. Za sada nam ostaje da se divimo ili ne objektu, kkao što nam ostaje i verovanje “da neko odozgo vidi sve”, jer kao građani ne vidimo ništa zbog glave zabijene u zemlju.

Pertackibot
Pertackibot
2 godine pre
Odgovori  Čekaj malo

Rekao bih da je Vaša tvrdnja više nego tačna. Iz Beograda i centrale SNS (čitaj -Vučića, kome je za postavljenje ovog čoveka plaćeno) nametnut nam i postavljen Gradski Otac je razmišljao ovako:
“Iskreno… ja i ovi moji slepci (kaže se i piše: “ovi moji slepci i ja”, al on to, naravno, ne zna, a i da zna,nikad ne bi nekoga stavio ispred sebe, pa makar i kurtoazno) ne umemo vola u ..pe da ubodemo.. Em se treba bakćemo, em su mi timovi skupljeni s koca i konopca, em se treba radi a poznato je da ja ne volim da radim, nemam radne navike, nit sam ikad voleo da radim, a i šta će mi to kad si umem… Džabolebonja bi moglo da bude my middle name, a za drugu Slavu morao bih,vrlo skoro, da odaberem svetog Džabolebija, koji mi je toliko puta pomogao u životu da ne zaprljam ruke ili misli nekom psolovnom idejom i angažoovanjem. Pored tate i mame koji su oduvek bili moji radnici, sada za mene radi ceo Grad. Nego bolje ja da ustupim to nekom ko je kolko-tolko preduzetan, da mu reknem – izvolte u sajmištu, ali pazi dobro – nemoj se šalom šališ pa da posle mora da te pitam a a gde sam tu ja. Nego me odmah “sagledavaj”.Jer,čist račun – duga ljubav. Dal će to biti kešovina, dal stanovi, dal lokali…svejedno mi je. Dal ću živimu tija stanovi. Biće idealno ili za izdavanje ili još bolje za privodjenje. Jer –  ko je sasvim, potpuno sasvim najveći dasa na svetu? Mesko!”
Izvinjavam se čitaocima na kompleksnosti ispisane misli prvog čoveka grada, jer znam da se one sastoje od desetak reči, al ja ne umem tako.

Milan
Milan
2 godine pre

Sta god se otvara mora on da se nacepi na slikama. On je vlasnik svih tih novootvorenih lokala, trznih centara, fabrika? Hocemo njih da vidimo, vlasnike koji imaju toliko novca ovda ne jugu Srbije da otvaraju sva ova cuda, ne njega, *** vas Mesko.

Zadnji put uredio 2 godine pre Milan
komunalna radi selektivno
komunalna radi selektivno
2 godine pre

ima li neko strucan da kaze koliko je kostala prenamena zemljista za izgradnju stambenih zgrada

Neko ko zna
Neko ko zna
2 godine pre

Sve će to isto i još mnogo toga da ga pitaju nadležni organi kad mu litnu kraci. Tr*i se i gde mu je mesto i gde mu nije mesto. Na kraju će sam organima da otpeva da mu je svuda bilo mesto, a penziju će da dočeka blizu “Zdravlje”. Pa preklasi ga bre brate, ovo nigde nema!