Preševo: Na jednom biračkom mestu prekinuto glasanje, policiji prijavljen i pokušaj kupovine glasova

PREŠEVO

Predsednik Opštinske izborne komisije Zećir Miftari rekao je danas  JUGpressu da je oko 14 sati prekinuto glasanje na biračkom mestu broj 5 zbog, kako je naveo “nesuglasice izmedju članova biračkog odbora”.

On je dodao da će na ovom biračkom mestu, na kome je danas glasala i kandidatkinja Partije za demokratsko delovanje (PDD) Ardita Sinani, biti ponovljeni izbori.
On nije hteo da komentariše infomacije koje se čuju u Preševu da je jedna grupa aktivista bila ispred ovog biračkog mesta i skandirala da glasači zaokružuju broj na kome se nalazi njihova lista .
“Oni su u medjusobnom sukobu i jedni pričaju jedno, drugi drugo, mi se nismo bavili tim pričama već smo doneli ovakvu odluku jer je glasanje bilo prekinuto više od jedan sat zato što je polovina članova biračkog odbora napustila biračko mesto”, rekao je Miftari.
On je dodao da tako nalaže zakon.
Po njegovim rečima do popdnevnih sati na izbore u Preševu je izašlo do 35 posto upisanih birača.
Predsednik Demokratske partije Albanaca (DPA) Ragmi Mustafa je rekao JUGpresu  da i ovog puta ima problema na biračkim mestima zato što je sav izborni materijal na ćirilici i postoji problem u razumevanju ovog pisma od strane nekih Albanaca.
Mustafa je rekao da se ovaj problem javlja unazad godinama, na više izbora.
On je rekao i da je veliki broj Albanaca u Preševo došao iz dijapsore zbog današnjih izbora i da se radi o pristalicama različitih stranaka.
Kako JUGpress  saznaje, policiji u Preševu je prijavljen i  slučaj navodnog nudjenja novca za glasove ispred jednog biračkog mesta  .
.
Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare