Preminulo 37 korisnika Gerontološkog centra u Nišu

NIŠ

Od 184 korisnika Gerontološkog centra Niš koji su hospitalizovani

Nakon što je otkriveno da je korona virus ušao u Gerontološki centar u Nišu posle čega je hospitalizovano 184 korisnika, preminulo je 37 osoba, a kod 33 osobe je virus i laboratorijski potvrđen, saopštio je epidemiolog Predrag Kon na konferenciji za novinare republičkog Štaba za vanredne situacije.

                                    Kon je rekao da se još uvek nalazimo u epidemiji i da smo daleko od toga da smo potpuno bezbedni, a najranjivija mesta su gerontološki centri.

                                         “Praktično osnovna i jedina mesta koja su ostala gde može da nam se preokrene situacija su gerontorloški centri”, rekao je Kon i dodao je da je obaveza svih da se i najmanja sumnja na korona virus u takvim ustanovama odmah prijavi.

                                            Ministar poljoprivrede i predsednik Kriznog štaba za Nišavski i Toplički okrug Branislav Nedimović rekao je da je danas 45 korisnika iz Gerontološkog centra vraćeno u tu ustanovu jer su izlečeni. On je istakao da su korisnici testirani i potom vraćeni u posebni deo centra.

                                Nedimović je rekao da je u planu da se zatvori privemena bolnica Dom učenika u Nišu.

                                   U Kliničkom centru Niš ukupno su hospitalizovana 439 pacijenata sa potvrđenim prisustvom virusa COVID-19. U starom delu KC Niš, ukupno 160 pacijenata i u novoj zgradi KC Niš 279 pacijenata. Od ukupnog broja hospitalizovanih pacijenata 14 je priključeno na aparate za veštačku ventilaciju i oni se nalaze u jako teškom opštem stanju.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare