PRIPREMNA NASTAVA IZ SRPSKOG I MATEMATIKE

LESKOVAC

 

Pripremna nastava  iz srpskog jezika i matematike u Tehničkoj školi „Rade Metalac“ počeće 21. marta i trajaće do polaganja završnog ispita, rečeno je danas.

Prijavljivanje je počelo od ponedeljka 7. marta i trajaće do 18. marta.

U protekle tri godine kroz pripremnu nastavu prošlo je oko 1.000 svršenih osnovaca.

„To je dalo vrlo drobre rezultate,  sa jedne strane učenici su dopunili svoje znanje iz srpskog i matematike, a samim tim su se osposobili da samostalnije rade, a bitna  je i „srednjoškolska socijalizacija“. Svršeni osnovci koji su prošli obuku za  matematiku i srpski kasnije su se mnogo bolje uklopili u školu, ne smao kod nas, nego i u sve ostale srednje škole. Mi smo obavesili sve osnovne škole, pripremili smo 10 grupa iz srpskog jezika i 10 iz matematike, obavestili smo i edukovali profesore“, rekao je direktror škole Slavoljub Stanovjević.

Vrlo je bitno da deca sama dođu do škole, budući da se radi po smenama, i da se sami odluče koju će grupu pohađati, shodno obavezama koje imaju u osnovnim školama.

Prošle godine se prijavio rekordan broj dece, oko 500 đaka, tako da se za pripremnu nastavu u ovoj školi uvek traži mesto više, rečeno je na konferenciji za novinare.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare