Ivan Bekjarev “U krupnom planu”

LESKOVAC

U holu na spratu Leskovačkog kulturnog centra održana je tribina „U krupnom planu“ na kojoj je gostovao Ivan Bekjarev, proslavljeni glumac, koji je u profesionalnoj karijeri dužoj od pet decenija ostvario niz upečatljivih uloga u pozorištu i na filmu.

Širu popularnost stekao je tumačeći likove u čuvenim tv serijama, među kojima su „Otpisani“, „Više od igre“, „Volim i ja nerandže… no trpim“, „Srećni ljudi“, „Porodično blago“, itd. Ivan Bekjarev je profesor glume na Akademiji umetnosti u Beogradu. Bavi se i režijom. Na tribini je govorio o svom stvaralaštvu, ključnim ličnostima i događajima u svojoj karijeri, rekavši, između ostalog, da se nekad znalo ko je gde.
„Kada odete u, npr. „Atelje 212“ znate koji ekipa tamo igra, kada odete u „Jugoslovensko dramsko pozorište“, znate koja je ekipa tamo. Treća je u „Narodnom pozotištu“… Danas toga više nema, gde god da odete ista ekipa glumaca nastupa. To rade tako što su u radnom odnosu u jednoj kući, a u drugoj igraju za paušal. Odete kući, uključite televizor, a ista ekipa igra i u seriji na tv. Čak i kad krenu reklame, opet ti isti… To nikako ne može da bude dobro!“
Priču o sebi i svom radu Bekjarev je zaključio rekavši da će čovek sebi skratiti život ako se pomiri sa sudbinom kad ostane u penziji i ode da igra šah na Kalemegdanu.
„Jednostavno, mislim da čovek živi dok radi i toga ću se držati dok sam živ!“
Razgovor je vodila Ivana Ristić.

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
trackback
Ivan Bekjarev "U krupnom planu" - Vugla
6 godine pre

[…] Izvor: Jug press Dalje […]